男人的浪漫(19)Nokia Connecting People

1001 回覆
19 Like 2 Dislike
如果你唔root機情況下應該8.1好d
A8s 冇3.5同SD卡 slot 所以我會等下Nokia 6.2/9
規格差咁遠,有錢一定8.1啦
想問其實係咪唔係個個app都支持full bezel
我依家開咗full bezel,有啲app最上係會空咗一忽有啲就咁接住個status bar落
特別係tgx
佢成個介面好似扁咗咁
7+ 個wifi 成日自己斷開重新搜尋 有無方法解救
check過唔關個wifi事
pure Android 係咁wor . 之前食得味精多姐
8110有WhatsApp 味
而家更新左 好似好返d 不過見過鬼怕黑喇...
android不嬲都係要不停debug嘅啦,通常去到X.1先叫穩定
雖然Google 自己出既pixel 都有bug,但係人地fix得好快,而nokia D資源都去晒出新機度,係新出果d叫update得快D,舊少少既機都變晒孤兒仔,愛理不理,軟件update又慢又多bug,利申7+苦主
我wifi無事,係次次找wifi成日人手開,唔識自動找
8仔苦主
應該唔會再幫襯,下次俾貴d買返親生仔算
你有冇reset部機試過?
我8s一升完pie就即刻reset,到而家都無問題
希望黎緊會有....
我而家用緊水貨pixel3 真心好用 用過真係返唔到轉頭...我由Nexus 4>Nexus 6>Nexus 5x>Nokia 6>Nokia 7.1>pixel3.. 呢個用機經歷令我覺得真原生同Android one 呢d假原生真係無得比....
7.1係中低階機,pixel 3係旗艦機,梗係無得比
價錢都無得比
我有啲想轉機
我之前用既Nexus都唔係高階呀,我喜歡既係系統簡潔暢順,呢d其他品牌真係無法提供,因為佢地要係原生系統上面僭建好多有自家特色既野,而呢d自家特色又食cpu又食ram,重要又唔係寫得好,搞到又慢又lag,所以感受過原生既簡潔暢順真係唔想用其他Android機。而而家只係得pixel3比到真原生比我...
部6 2018卡喺no command 點算
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞