男人的浪漫(19)Nokia Connecting People

1001 回覆
19 Like 2 Dislike
認同,睇你點睇囉,如果好堅持地推論佢一定係支那機嘅都無辦法
btw 我個應用推薦無百度 qq喎,我諗係跟用戶喜好去推薦

我再click 入去都唔係中國apps
但出面一定係中國apps
出面簡體中國app

入面先係正常app

仲要係"我的電話"先係有正常app
舊版"支援"係只有中國app

我真係唔係咁喎
可能真係按喜好啦

就算支那game都係英文介紹喎
大膽一問巴打而家喺咩地方,我見有漫遊
咁係我部機事
我平時用chrome 上吓reddit 就冇點用

但佢whois 直情寫Alibaba Aliyun
咁佢點都係send 咗一啲嘢返去中國境內
根據中國信息部規定,政府一定可以睇到呢啲資料

fih-foxconn.com is already registered*
Domain Name: FIH-FOXCONN.COM
Registry Domain ID: 137351003_DOMAIN_COM-VRSN
Registrar WHOIS Server: grs-whois.hichina.com
Registrar URL: http://www.net.cn
Updated Date: 2018-11-23T06:31:51Z
Creation Date: 2004-12-13T23:51:03Z
Registry Expiry Date: 2020-12-13T23:51:03Z
Registrar: Alibaba Cloud Computing (Beijing) Co., Ltd.
Registrar IANA ID: 420
Registrar Abuse Contact Email: DomainAbuse@service.aliyun.com
Registrar Abuse Contact Phone: +86.95187
Domain Status: ok https://icann.org/epp#ok
Name Server: 3DNSCN.FOXCONN.COM
Name Server: 3DNSTW.FOXCONN.COM
部機係唔係行機啊?
身在邊度?
可能係呢個問題
咁我諗佢係按你身在位置去介紹當地熱門嘅app俾你
一早轉用headuck
nokia 8.1 台灣水貨有冇伏??

平成4 舊,想入水貨
而家台灣賣緊9800,約港幣2500
同而家行貨細鋪2600爭一舊水渣喎
因為來緊可能去台灣旅行 順路買埋

無知一問,
台灣貨拎來香港用,D功能係咪冇問題
係一樣,但有咩誘因要突登買台版機?
爭一舊水無咩理由買水貨無保養嘅機掛,有問題嘅話機都無得換喎
冇乜原因 其實都係順手買啫

但唔知香港D細鋪信唔信得過

any肥,多謝你回覆
想問下7 plus 香港行貨係TA-1046 定TA-1062?
想買返部黎做後備機,玩下pkm go, 裝下強國app
ta1062
中港台都係1062
理論上香港同台灣係同一批貨黎既

就算佢用fih server都唔出奇啦,本身呢部機就係fih負責maintain system update,HMD主力係marketing, 係咪富士康貼牌機就自己分析啦
imobile 好似冇伏
利申:買過2部Sony
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞