男人的浪漫(19)Nokia Connecting People

1001 回覆
19 Like 2 Dislike
https://youtu.be/QkuAvC3zHEc
Nokia 7 plus獲得youtuber JerryRigEverything 2018年度最耐用budget phone奬
如果想買8110 4G有冇話去邊間買好d
買畀老人家用
追過post話有兩間細鋪但係係代理黎
個兩間有冇得賣?
睇完8.1個drop test
Nokia d造工真係勁過其他廠好多
夠硬淨
Nokia 優良傳統
上個post幾日前有巴打話上去整機要等兩個星期
想知果位巴打係已經整完定仲放低左整緊
仲等緊
Recovery完一兩個星期wifi問題又出返黎
Nokia 8 Sirocco 幾時先有得食PIE 屋企2老部7PLUS都食左都未到部旗艦食
個電話其實打過幾
但唔係次次有人應
踩上去都有
但都係咪等船期
上個post幾日前有巴打話上去整機要等兩個星期
想知果位巴打係已經整完定仲放低左整緊
仲等緊
可以打電話去問進度
個電話其實打過幾次
但唔係次次有人應
踩上去都有
但都係話等船期
咁我可能考慮比少少錢 搵出面D人整好過
不過唔知Nokia呢D牌子出面多唔多人有得整
未過保咪慢慢等
反正自己有唔少23線出嘅手機做後備
等咗好耐 希望佢唔好整個有bug嘅出嚟
都過左一排
有冇8仔用家上左PIE有大bug出現/有咩唔方便?
忍左好耐唔敢升住
藍芽接收變垃圾
電有時會倒水
暫時係咁多
街邊維修咪查邊忽件壞

換非原廠零件

辣雞手勢又衰
我上月28號拎部8.1去整
原本當日都係 SEND 左個 SMS 俾我話要兩星期
跟住我 send email 去投訴
佢31號就通知我可以攞機
係直頭換部新機俾我
唔知關唔關我投訴過事
唔想郁啲就投訴
btw send 去邊個 email
想試試
我上仲有部爆左mon嘅 nokia 8 sirocco 同樣等消息等左成月都覆
咁我部8.1買返黎都唔夠一星期就出事仲要等兩星期好難令人接受
https://www.nokia.com/phones/zh_hk/support#contact-us
去呢度留言
藍牙無用過唔知,倒水我又真係唔見有,反而覺得用電少咗。。
係得gps差咗好多同唔準
有冇巴打, 轉過default msg 鈴聲?

細佬本來轉咗個default msg做ios果隻"叮"一聲, 本來用得好地地, 但有D時候, 總是會聽到nokia default msg 聲...
我想知去TSO. 整機張單會寫個拎機日期時間

係咪跟佢個時間去到拎就得?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞