蘋果廣告製作公司 (6)

1001 回覆
59 Like 18 Dislike
要同自己講放鬆啲
唔好成日上黎追po啦如果覺得唔妥
因為啲依到有咁多人估估下
好易令人信以為真
覺得好多陰謀論令人產生不安係正常
講真奶過一次sars
唔信某國家好正常呀嘩
最重要係支那化哂
好多人連求真求知慾都無埋
一味翻工翻工不了不了
連世界有咩大事都唔理
萬一真係有咩天災人禍出現時
相信香港人好撚多都唔會生存得耐
唉 就係佢地搞到03年幾慘
同埋最慘而家好似冇一個可靠嘅媒體先係最無奈
支那化哂架啦
第四權唔會再有人重視
有才華有能力既人都走哂外國
留低既都係無咩特別既人 自然被同化得好快
上個post 已經有柒頭屌緊話知道有陰謀都改變唔到記得番工

依家d人真係低質到痴線,一味識番工不了
媒體其實最大死因係 facebook
因為要玩reach開始要製作d viral勁又無質素的自作新聞
再唔係上forum抄文

當你抄一篇連登文有幾千like時候
隔離team 專題新聞調查左成個月爆到獨家料得幾十個 like 時,你仲會唔會養咁多人做d長線放蛇新聞?

幾千蚊請個中學生PT番黎做content farm日日偷文偷片好過啦
大紀元都唔好信太多,始終係有政治目的既報紙,為求達到目的好多都老吹/誇張。
當然 奴隸呢個世界唔缺既
反正有咩事佢地咪做2012一個浪死左唔知咩事既人
不過問心 無力阻止同控制都係被逼選擇接受既
03 播果陣
沙士,股市大跌

18尾播到 19的話,
https://hk.news.appledaily.com/international/realtime/article/20181227/59073575
【預言真唔真?】保國已故神婆來年預言出爐: 特朗普變聾 亞洲有大海嘯襲中日

莫非又有天災人禍 股市準備又插 ?!
屌我琴晚都係
Yes 其實亦都可能係social media嘅興盛間接令最確實嘅新聞走上末路
暫時香港淨係得支01報過羊炭疽 仲要係幾個月前

如果係咁真係好恐怖

我記得美國有個預言家夠話奧班馬係美國最後一個總統,點知又彈左個侵侵出黎。
錯啦 係香港呢個地方先會咁
英美民主國家有大量媒體咬住政府唔放
監督政府務必要向人民誠實
其實會唔會係共濟會發既訊息
其實有冇人諗過係cctvb宣傳手法? 想多d人係佢個台落廣告?
你覺得tvb需唔需要咁做
反正佢一台獨大哂
背後有國家支持 根本就係一間半國企咁款
有人分析「蘋果電影」廣告的音聲頻譜,竟然發現在頻譜中出現疑似英文和數字組成的圖案——BC-5 31715。他將字串用Google地圖搜尋,指向加拿大卑詩省一處偏遠公路。

BC省
慢慢周?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞