蘋果廣告製作公司 (6)

1001 回覆
59 Like 18 Dislike
無再出: 有人特意抽起 想淡化注意 好有可疑
繼續播: 特登發放不為人知嘅訊息
背後金主財力雄厚 成件事好鬼
https://youtu.be/Z09f_G5rE-k

背景音樂第一二句歌詞係

剎那風波翻過,一轉眼從前便已難復再

劉德華老餅歌詞加上煙花逐下爆發畫面,
似大戶暗示做跌市
成棟大廈唯一同廣告製作有關嘅係19樓係有一間叫「製作部有限公司」
上網check過下,屬於小型公司,創立年份同周創發廣告公司係同一年,不過相信暫時係無關。
利申港島撚,今日會去望望,得閑嘅會過埋九龍灣睇下嘉耀有無咩野查到。
bgm 係呢個mv 1:49開始果段
個播放到列表之後有
智勇新警界
https://zh.m.wikipedia.org/zh-tw/智勇新警界
睇到係2003年播。

如果蘋果電影,係夾起高度戒炎同依套之間,可唔可以間接表示佢起03年播過?
呢個真 唔係話你有錢就比你落ad
仲要睇適唔適合個時段播 廣告內容
咁大個台點會播一個公司都唔知係邊間既廣告 仲要播咁多次
你話之前亞視就話姐
Assume個廣告係孫悟空果期已經有,咁即係話個03年版本同今次個播放日期係好接近,亦唔排除之後個幾月會斷斷續續咁繼續播。
巴打真係好有心 建議搵人陪去或者留個直播 去個陣影住 一來可以留底一來有乜事大家即刻知
所以呢單野唔可以畀佢不了了之
推!
嘉耀我睇過佢個網 無乜料到 有做大公司同政苦宣傳 但就未搵唔到同周創發周自強同蘋果乜乜乜有咩關係
有心
不過我估如果個廣告真係咁鬼
流一出黎嘅線索好都可能只係煙幕
應該未至於會好似當年柚木巴打當年查長洲單野查咁危險
呢d咪有建設性既留言囉
唔該晒巴打實地考察
下次可以試下問保安
成棟大廈唯一同廣告製作有關嘅係19樓係有一間叫「製作部有限公司」
上網check過下,屬於小型公司,創立年份同周創發廣告公司係同一年,不過相信暫時係無關。
利申港島撚,今日會去望望,得閑嘅會過埋九龍灣睇下嘉耀有無咩野查到。
巴打 如果要人陪可以出聲
有心
不過我估如果個廣告真係咁鬼
流出黎嘅線索好都可能只係煙幕
應該未至於會好似當年柚木巴打查長洲單野咁危險
lm

唔知真假,但個廣告由依間公司放,咁點解佢要落個咁嘅廣告?
冇啦 除非有第二單有非常明顯聯繫既事件發生
如果唔係都唔會有咩進展突破
哈哈反而我直覺都係:

蘋果=健康
暗示應該同大衆衞生安全有關

真係英雄所見樂瞳
會唔會係佢公司有BR就ok
加上內容方面又冇違犯啲咩條例
有冇巴絲一起諗下?我自覺都算係重要線索
但係平時黃金時段啲廣告都係大公司既廣告
同埋係製作精美個種
好多細公司同好粗製濫造個啲廣告都係夜晚宣傳易時間播
真係無乜幾可喱啲咁既廣告會係黃金時段播
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞