蘋果廣告製作公司 (6)

1001 回覆
59 Like 18 Dislike
放煙花係有 但冇幾可係依段時間放
唔會依個時段放,都訓曬放黎做乜
可能你哋以為係煙花,實質係試緊武器。
非洲有單屠殺,開始訊號咪就電台講咩cut down the high tall tree
班圍村佬平時真係會日光日白放煙花
支那最中意問屯門係咪有山雞同陣浩南
可能落嚟放煙花召集佢地
點解到家陣tvb 都冇直接回應 好不安
放完煙花就有救護車聲
佢地放煙花係要威 點會係無人時候放
聽老豆講警察唔會理圍村佬搞咩,只要唔係太過離譜,基本上就只眼開只眼閉
香港放煙花犯法嫁 夜媽媽先放好正常
以前都係好夜先放

日頭放乜野煙花呀 放左都睇唔到啦
琴晚夠有放啦 唔見有人講
btw
琴晚似放龍吐珠 放得好快 啪啪啪響左十幾下就停左
好撚怪 啲救護車聲斷斷續續 唔係連續嘅
平時cctvb依個時候一定借D意宣傳,咩打電話訪問下個製作人之類,今次提都無提
原來又有。。唔怪得可以有6

愛回家嗰陣冇就熄咗電視
住元朗,畀焊嘢聲嘈醒,上嚟見到原來又有播廣告
冇追曬前幾個post,唔知有冇人講過呢個方向未
利申做開電視台廣播相關OEM的Devops,勿相認
今日一班同事討論過,其實個真相可能好普通。可能係電視台個playout system schedule左條損壞的廣告,系統自救時load左條default asset。

點解咁多日都仲播緊default asset?有好多可能,諗到兩個先:
1. 無線唔係大電視台,通常operation人少,遇著相關有能力fix到嘅人放假,冇人識fix
2. playout system有新bug又冇得workaround,所以冇野做到去救返。要等新build同maintenance,冇咁快完事。

個人覺得如果以上係錯,咁大家d陰謀論會更加合理
就算件事好鬼 都唔係你而家講緊呢啲囉
你而家呢啲叫 無野搵野嚟講製造恐慌

不論件事真定假 有無鬼
適量嘅猜測係有警戒心 好事

過左火就變on9啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞