蘋果廣告製作公司 (6)

1001 回覆
59 Like 18 Dislike
都係9估

排除法,同用最合理的可能去猜

同埋真係要抽錢走佬,都唔係一兩日可以做到的事。所以如果真係有signal叫人走,我諗點都會頂多三至半年歌舞昇平假象。

所以保守估計,明年第三季支國經濟可能現形
諗住幾點去
岩岩同KFC巴打上左去 我地安全
我地搭升降機上到22樓 沿後樓梯逐層check
百營係一梯一伙既
發現到既係 19樓既製作組有限公司
係唯一一間將兩邊後樓梯門上鎖既公司 門口貼上「非請勿進」、「請勿推銷No Promotion」字樣既牌
另外17樓只係用雜物將門堵塞
我地亦有同樓下看更傾過兩句

KFC巴打而家係我隔離打緊段字比大家 詳細既野交比佢同你地講
我係黎報平安既

啱啱上完去初步查過
最奇怪嘅就係佢地兩邊後樓梯都係鎖死左
亦即係話,進出製作組係只可以用lift
一般所謂嘅違反消防條例多數都係後樓梯擺滿雜物果類
但無雜物嘅情況下咁明目張膽咁鎖住消防梯真係第一次見
仲要特登對住後樓梯癡住非請物進個牌
我同另一位巴打問左樓下看更(咁多巴打上過去,佢地真係有鬼嘅都只會有官式答案),佢都話呢幾日已經好多人問過,佢自己上網睇都得悉左件事。
暫時係佢口中所得到嘅資料唔多:
1. 從來無以蘋果開頭嘅製作公司係百營大廈租過
2. 全棟大廈同廣告製作有關嘅公司據佢所知係得呢一間,幾年黎大致上都係呢一班員工(佢地個website話公司總人數大約6-10人)
3. 製作組係幾年前由同區另一棟商業大廈搬過去現址,即係都租左幾年

暫時係咁多。
兩位巴打加密 其他人又會抄登同保護自己安全

之前我已經講過
Imovie 3 (2003開始免費)
唔同說明書個default title 顏色都係match (黃色)
其他大家自己諗
做乜野
SALUTE
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞