蘋果廣告製作公司 (6)

1001 回覆
59 Like 18 Dislike
有冇巴打知03年個陣播嘅係咩時候
維持幾耐
可能唔想比第3者知/圍內默認咗用呢種方法溝通?我都係諗住掟啲idea出尼大家brainstorm 下
其實技術問題真係最似.
特別係年尾成班屎忽鬼放假又冇backup又剩.

心諗放完假翻嚟先搞啦
如果真係禁 而家禁大單 佢地可能可以放長假 以後唔洗返lu
其實陰謀論嘅定義好鬆嘅,
亦唔好想像到個個陰謀論者都係痴線佬
(依個係各國政府都想要給予 “質疑authorities” 嘅人嘅形象)
我比較鐘意稱呼「陰謀論觀點」為「合理懷疑」
屌 睇完好撚不安
訓唔著...
同埋唔淨只係沿用番2003年嗰個廣告,仲modify左少少野變成咁,你話回帶出番蘋果電影都合理啲
睇吓依期有冇人自殺,因為可能睇完之後知道走投無路
睇完好驚
即刻訓唔著添
Even電台都有工程部既人7/24 Mon住
全港最大既電視台會無?
就算真係好似你咁講 嗰廣告係條Dummy片攞嚟代替Crash咗既Asset 就算柒最多咪柒一個廣告環節
Presentation重新排過廣告根本唔係難事
如果連調整廣告時段長短 排多幾個排少幾個都做唔到既話 咁嗰啲乜乜突然之間要插播既風暴消息 播直播節目超時 節目調動 都無一樣可以做到
好明顯事實就係有人落廣告 無綫收錢就播
只係到依家我地都唔知動機係點
岩岩睇到有人講屯門放煙花另我諗返起

今個月22號夜晚大約2000-2100
我入左aia玩個陣望上天
見到aia central (可能有錯 不過都係個幾座建築物)都好零碎咁放左一下煙花
不過現場又冇咩人睇到 (見冇人有反應)
之後我留意左一段時間
大約五分鐘左右又會射左一下煙花上天
我見到大約6次
其中有一次我女朋友都見到 不過其他同行既人都睇唔到

大約係依堆建築物
因為過程太快我想影都影唔切
係唔係為元旦日節目綵排
都有可能既
不過平時其他會放煙花既節日都好似冇咁樣綵排
同埋就你岩岩講完綵排我Google 左
香港除夕夜自晚上 11 時開始,5 幢位於香港島的建築物,包括:中信大廈、海港中心、夏慤大廈、金鐘道政府合署及稅務大樓,將會每隔 15 分鐘,於樓頂發放四色的「許願流星」煙火
但我睇個位置都有小小距離
至於煙花匯演都好似係海上面
依個真係有啲恐怖
btw 係「咁」
上面好多人打禁
真係想嚇死人咩
近期真係世界和平
普世歡騰
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞