蘋果廣告製作公司 (6)

1001 回覆
59 Like 18 Dislike
長洲果單係咩事 有無人可以簡單講幾句發生咩事 不安
唔知post幾講過有位巴打做press上面小小嘅階層
講過上頭唔准報導有關「蘋果廣告相關嘅新聞」
https://forum.hkgolden.com/view.aspx?message=6368896&page=1
簡單啲講就係15年有單長洲浮屍案,之後一路有好多巴打覺得件事好有疑點而去查,當中一位打算親身到長洲查證嘅巴打,係預定出發日期之前無故宣佈退出舊登。之後有其他巴打認為佢可能因為呢件事失埋蹤甚至死亡。
柚木巴去長洲查兇案
兇手疑似係另一會員
事後柚木巴失去聯絡
個疑兇聲稱柚木退出高登
各大新聞媒體要封鎖呢件事我地連登力量更要追查

次次都係傳媒想滅聲
連登爆料,炒得起佢地冇得唔報,到時蘋果先扮大踢爆(不過佢地真係有d獨家料)

港豬噢係咁
膠鐵係咁
沙中跣係咁
選舉都係咁
呢次都走唔甩
推啊

連登力量
舉世最強
踢爆權奸
功德無量
次次成班巴打認真查案都有班五毛/ 打手搞事

1. “比你查到又點” / 要翻工不了

2. 成班人係到ff / 中二病

3. 明明就係正常登廣告

4. 繼續宣揚已推翻嘅可能eg 播錯左

唔係個個要勇到上去踩線
你地唔信可以上一頁
但係唔好係到膠化個post

見到幫手分類記低個名係上面,起下底睇下係咪五毛,話唔定仲多線索

推post唔緊要,9up話又有就最好唔好
啱啱上過公司資料處搵
原來周創發廣告公司同宜家係百營大廈存在緊嘅「製作組有限公司」嘅成立日期只係相差五日(93年4月15日/4月20日)
表面睇就可能係巧合,但諗到蘋果廣告製作公司係周自強擁有,佢同周創發又曾經共同擁有周創發廣告公司,加上蘋果廣告製作公司嘅唯一存在嘅證明就係百營大廈嘅登記地址。到底「製作組有限公司」係咪完全同以上所有野都無關係呢?
利伸陣間就去百營,希望係自己諗多左啦。
之前有巴打問過,但對方否認左,睇KFC巴打問唔問到啲咩,btw小心為上
我都諗住去 巴打你搵埋個fd 去好啲 有咩事都冇咁大件事
最好直播埋
25/26當晚81台播到慶合合果時,我轉過去77睇左一個鐘,唔見有
可唔可以講番當年咩事
合理推測

呢個暗號訊息可以越權係tbb度咁播法,現階段估計支國先有能力咁樣夾硬黎 。排除唔係叫外國特工準備做野

支方的人要發送比乜野收眾,要透過電視而唔係請去西環飲茶?

無論要攪亂香港或者準備醫療事項,無需要咁樣賣廣告

一定係好零散又難約又數量好大的收眾 ,例如係一整個行業同支國有生意來往的高層

有理由相信係,證券行+企業高層,同中國經濟有關的人,比訊息佢地準備

而準備乜野?最合理估計係離開。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞