[互動故]我要做車手!(2)

1001 回覆
71 Like 1 Dislike
A 唔要GTA呀
停車就要車牌身分證
一走就GTA
點都係死
咁死得熱血啲啦梗係
B!
B喇
b
冇牌博拉咩 B
B啦
GTA!
揀B!
A啦 唔係浪費左前兩篇
A
A
A
a
投票結束
A:23
B:18
最後5連A
比人拉了
我們正處於兩難的局面,如果此刻停車,我最少也會因為無牌駕駛被捕,

可是不停車的話一定會被警車窮追猛打。

肥雪:「停車啦!無牌駕駛無撞到人多數都係罰錢同社會服務令了事。」

我:「咁如果唔停車呢?」

肥雪:「咁咪急險駕駛!監都有得坐!」

考慮兩個選擇的後果後,我決定停車。

很快地我們就被數量落車包圍。

數名警員由其中一輛警車走向我們。

警員A:「落車!舉高手!」

警員B:「熄匙!車牌!身份證!」

警察C:「著到鬼五馬六咁做乜野?」

不知為甚麼...這幾名警員好像在那裡見過,可是一時間我實在想不起。

而此時,肥雪不知為甚麼突然自行把任何人衣服脫下,露出自己的頭部。

「喂!你傻咗啊?」我在肥雪耳邊質問著。

「殊!」肥雪竟然反過來叫我收聲。

只見警員看見肥雪後,走到我們耳邊竊竊私語。

警員A:「你地唔好出聲,一陣我同阿頭講聲話無可疑就得。」

警員B:「你地宜家做下樣,俾一俾身份證我地睇睇。」

警察C:「睇完之後上返車走人就得。」

此刻我滿頭都是「黑人問號」。

不過既然他們這樣說,姑且照做吧。

反正,危機又再一次解除了...

我看著肥雪,思考著他究竟是甚麼來頭....

那幾位警員,我又在哪裡遇過他們?
------------------------------------------------------------------------
[本次沒有選項]

[獲得稱號:大難不死]

[下一篇開始進入聖誕特別篇 ]
肥雪咁撚堅
果幾個警察咪就係開要打人果幾個
果幾個警察咪就係開頭打人果幾個
唉明明可以GTA, 跑唔贏啲差佬可以打電話解除通輯嘛
肥雪唔通係8千轉2米車
聖誕加甜plz
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞