[互動故]我要做車手!(2)

1001 回覆
71 Like 1 Dislike
個數字有冇啲參考值睇下 幾多係爆錶
繼續支持
+/-500為上/下限
500咁又好似仲有啲遠喎
依加屌左嘅話朋友都冇得做
大家放長線鈎大魚啦
過夜中出Ella
事件總算告一段落...

正當我打算開口問Ella會否打算逗留在珠海過夜的時候,

她卻比我早一步開口...

「我咃食埋晚飯返香港啦~」幸好她的心情好像已經平復了很多。

當她口中拋下這句話的時候,頓時轉為我的心情出了問題。

「唔...唔留到聽日?」我勉強地拋出這問題。

Ella:「我突然諗起聽日有個party要去啊!」

(註:故事中現在日期為24號平安夜)

我:「又話無人約?」言談間我露出失望的表情。

Ella:「其實我有做兼職模特兒賺下錢,班女仔朋友話想襯想搞個party聚下。」

我:「咁...既然係咁都無辦法...」

Ella:「唔駛咁快失望,你要陪我一齊去架!」

我:「我都有份?」

Ella:「之所以話突然諗起,係因為我本身唔諗住出席。」

我:「點解?」

Ella:「因為佢地個個都攜眷出席,本身單身狗嘅我自然唔想去做電燈膽!」

我:「咪住先...本身?」

Ella:「家陣有你咪唔係!嘻~」

我:「吓...」

「嘻~」Ella輕吻了我面頰一下。

[獲得稱號:A0不再]
------------------------------------------------------------------------
[本次沒有選項]
食得
咁快手啊
你地竟然唔整死主角
車手係唔需要女人架
晚飯後,我們回到香港。

把Ella送回家時,我們才發現原來大家的住所只有一街之隔。

回到家門前,我春風滿臉地進入家中。

家中的媽媽看見你彷彿把「幸福」兩個字掛在臉上,忍不住開口問:

「去咗邊度嚟?有囡囡約?」

我隱藏不了心中的喜悅,如實向媽媽說明一切。

媽:「咁咪幾好,起碼彼此間已經有一個深刻回憶。」

跟媽媽閒聊數句後,我回到房間看電話whatsapp。

Ella:「聽日記住著靚仔啲啊~

我:「我扮乜都靚仔

Ella:「把自己看得那麼高 jpg

我打開衣櫃,再次看看配搭有甚麼可以選擇:
------------------------------------------------------------------------
A:衛衣+收腳運動長褲+關刀牌波鞋
B:恤衫+牛仔長褲+Dr.馬田斯
C:背心+短褲+人字拖
D:綾波麗戰鬥服
E:扮演泰山
[好感值]

Ella:210
E

車手係唔需要女人既
b 我想睇佢同ella開花結果
B
A 做潮童
D
b
b
E
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞