[互動故]我要做車手!(2)

1001 回覆
71 Like 1 Dislike
E. 你喜歡孔子嗎
c
C
c
D
C
C
C
C
c
E 入廁所扑野
Lm
投票結束
其實去到珠海仲有冇得玩?都點3先meet up,應該有過夜劇情吧
我:「係呢,妳有乜野夢想?」

Ella:「我好想將快樂帶俾其他人,所以揀讀戲劇!」

平時滿面笑容的Ella忽然認真起來。

Ella:「而正正戲劇係一個好直接嘅途徑可以帶俾人歡樂。」

「咁你呢?你有乜野夢想?」Ella追問。

我:「嗱,講出黎妳唔好笑喎。」

Ella:「嘻~睇下好女好笑先算~」Ella再次展現笑容。

我:「我好想做個賽車手!但我唔要係做職業嗰隻,而係好似頭文字D嗰隻,技術好得黎又要有啲隱世同神秘感。 」

「哈哈哈!所以你就揸架車去路軌度飛車~!」Ella放聲大笑。

「咁樣邊忽隱世,明明就驚死人唔知!」Ella再補充道。

我:「其實我都唔想,但次次要做選擇時總會做出一啲瘋狂決定。」

Ella:「嘻~唔知一陣去到珠海你仲會唔會發作呢~」

我:「我希望自己唔好啦...」

「本班船已經到達珠海九洲港」船內傳來廣播。

原來不經不覺間,我們已經不停地對話了一小時。
------------------------------------------------------------------------
到達了珠海,第一步首先該到哪裡?
A:賽車場玩卡丁車
B:先吃個下午茶
C:先到商場逛逛
D:先在街上閒逛
B
B
B
b
大家都揀b 溝女最重要
B
「家陣時間三點三,不如食個下午tea先咧?」我提議。

「好啊~食乜嘢好啊?」
------------------------------------------------------------------------
A:OFC炸雞

B:麥當家漢堡

C:Star Fxxk咖啡店

D:掃街小食

[船票$440/2人] [現時剩餘金錢:$64,560]
D 幾時去搵地方過夜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞