[互動故]我要做車手!(2)

1001 回覆
71 Like 1 Dislike
B
幾時入翻正傳
玩埋聖誕party後
投票結束
f5
B
恤衫+牛仔長褲+Dr.馬田斯,這個配搭就是所謂的smart casual,

塵封在衣櫃多年,終於可以重光了。

穩陣起見,我還是把衣服配搭發送給Ella觀看。

Ella:「掂啦!記住聽日12點見。我哋食咗linch先,之後揀埋禮物就去party玩!」

我:「好!早啲瞓

Ella:「嘻~你都係~
------------------------------------------------------------------------
[本次沒有選項]
小弟不才,想問Ella張示意圖係邊位女星
第二早,我睡醒後馬上向Ella發送whatsapp,

「聖誕快樂!

Ella也馬上回覆了:

「衰鬼~聖誕快樂

Whatsapp數句後,我便著手準備今天的打扮。

我跟Ella相約在附近的商場匯合,

她穿著一秒聖誕女郎裝束,頭上還戴著聖誕頭飾,

撘配著她白晢的皮膚和可人的笑容,簡直是零死角。

示意圖:

「我哋去邊度買禮物好?」午飯後Ella向我詢問。
------------------------------------------------------------------------
A:玩具正斗城
B:Lock-On
C:Panadol
D:369阿舜屋
E:詢問Ella意見
A
支持支持
A.
Sorry 手快快quote 左文
A
A
又話咩女性絕緣體嘅
D
「就玩具正斗城啦!」我沒有詢問Ella的意見,直接牽起她的手就走向玩具正斗城。

我們活在科技發達的世代,差不多人人娛樂只需一機在手就解決了。

玩具漸漸被我們這一代遺忘,恐怕將來新一代甚至連玩具也不知何物。

我們走進玩具正斗城,童年回憶馬上回來。

「妳睇下,家陣啲爆旋陀螺已經出到咁嘅款,想當年我仲專登整舊火花鐵去撞人!」我拿起最新款的爆旋陀螺向Ella展示。

「煮飯仔都係啦!以前拎住幾舊假到無我再假嘅膠模型已經舊玩一晚,家陣呢啲整埋出黎仲真係可以放入口!」Ella也拿著煮飯仔套裝向我展示。

一翻閒逛後,我們初步篩選了幾項玩具:
A:大富翁遊戲套裝 ($299)
B:芭比娃娃人偶連換衣服套裝($399)
C:Lego玩具城堡套裝($499)
D:煮飯仔套裝($199)
好似玩遊戲咁,一開波可能拎咗左個「新玩家稱號」,玩耐咗會拎到「老玩家」稱號,但一樣可以自由選擇用邊個稱號。
A 男女皆可
明天返工,明晚再續
灣岸
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞