[互動故]我要做車手!(2)

1001 回覆
71 Like 1 Dislike
A
要D了
投票結束
這次沒有7號選擇,因此我隨意地選擇了4號禮物,

反正應該也沒甚麼大分別吧...

派對結束,我和Ella回程時邊走邊聊天。

「其實你會唔會覺我好癲?」回想起派對的畫面,

我確實想不到有甚麼人會表演少林功夫加唱歌跳舞。

「其實呢個正正就係你嘅優點之一!」Ella突然搭著我的肩膀。

「你仲記唔記得第一次見到你嘅時候?」她追問。

「記得!停車場嗰次!」

「當時第一次見到你,我以為你同果啲無厘情趣嘅毒撚一樣。」Ella少有認真地訴說。

「因為我當時被妳整蠱完之後淨係識求饒?」

「嗯!諗返起都仲好好笑~」

「好在!相處落之後發現你同我想像嘅完全唔同。其實有時侯,跳脫嘅選擇會可以為刻板嘅生活帶嚟樂趣。」Ella補充。

「例如頭先少林功夫加唱歌跳舞?」我舉出例子。

「嗯~其實在場可能好多人都想表演類似嘅野,但就係礙於面子同埋唔敢跳出自己嘅comfort zone,所以最後只能夠選擇一啲hea嘅表演。」

「哈,其實我自己會覺我呢個係病嚟...間唔時我都唔可以按邏輯咁做出選擇,而係會咗最無厘頭嘅選項。」我邊說邊摸摸頭。

「咁我希望你呢個病唔千祈唔好好返~」

「嗯...」

說著說著,已經來到Ella家樓下...

「辛苦你送我返嚟啦~嘻~」Ella稍為向我撒嬌一下。

「出咗街成日,妳早啲休息下,唔好咁夜瞓!」

「你都係~」

跟Ella道別後,我提著「禮物」慢慢步行回家...
------------------------------------------------------------------------
(聖誕特別篇 - 完)

好感值
Ella:300

[本次沒有選項]
聽日開始全力推主線
屌埋先番去啦
Lm
500 係咪會啪啪啪
好好睇
快d啪左ella先啦
車震ella
好感三百連錫都無喎
五百就想啪
可能500錫面
1000錫嘴
2500俾摸
5000先扑得
未到扑ing day
ella 的反應好sweet 好羨慕
所以ella線要認真啲,其他線可以hea啲,玩埋GTA都仲得
車手係唔需要女人
1q 5000, 啪完再儲過
扑得未?
文呢
樓主呢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞