『薪火post』BNO 續期資訊(28) 晚晚舟事件及恭賀袁木拉柴

1001 回覆
31 Like 1 Dislike
我個passport套係union jack嚟
我都係用透明
我用世界地圖
仲未轉,真係唔知咩事,又無contact我話資料有問題。
可能真係樣既問題
Same
No news is good news
Woodlands, JB
如果唔係點儲齊六個印
我本BNO係99年簽發 佢編左我係First British passport
咁我照apply左同寄曬啲文件去英國啦
咁今日收到封email
佢問我係想renew本passport 定申請一本新嘅
我應該要答咩
Thank you for your recent passport application.

So we can advise you how to proceed with your application, could you please confirm whether you wish to renew your British National Overseas passport or whether you are applying for a new British Citizen passport
乜係特登分兩次咩
印 passport 嘅地方同擺啲文件嘅 HMPO office 都唔同啦
你係咪有資格申請BC ?
似係
幾大都覆佢要BC
上面sam gor個例子
我已經覺得我收到本錯體bc已經唔係件大事
諗多咗, 我果陣都問過, 佢後尾有再問係有無歸化證明, 我答bno算數
玩9人
唔係所有BC 都有呢張嘢 如果話一直都冇呢張嘢有冇機會照批
之後咪又係查家宅check 到先有

咁樣搏bc 好兀突
睇返往績唔覺得HMPO啲人做嘢嚴謹
不過最緊要都係唔好做虛假陳述
話說cno 個人資料果頁係好厚好硬,bno好似只係有層coating 咁,成本都軟咁粒晶片喺邊?
cover?
兩本都係封底呀嘛cno有寫唔好cup印定打窿
學到野喇,一路以為係喺個人資料頁,因為cno 果頁係成塊膠好硬,bno 就勁薄,一張紙咁
依家先發現個水印有埋頁數
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞