『薪火post』BNO 續期資訊(28) 晚晚舟事件及恭賀袁木拉柴

1001 回覆
31 Like 1 Dislike
星期日夜晚轉左dispatched,但到今日都未收到sms/email
已寄
要等
或者試下拎個reference number上DHL睇下寄左未
reference number要問hmpo拎?
Check dispatch個頁既application number
lm
張相硬卡個頁甩左出黎不過仲完整係度應該揀damaged定係not damaged?
如果揀damaged佢出adult damaged passport replacement
定係應該照no做新申請?
小鳳姐
睇返上一個POST

HMPO做野真係好那西
HMPO出passport出到好似仆街芒鳩入面啲野生精靈咁
隨機出閃光版(BC)俾人
錯體bc
對唔住 想問問題
我寄左野去英國 之後前幾日收到個email
叫我副簽 因為一開始無寄到副簽 睇下得唔得
問題就黎 我搵唔到人副簽
好盡咁搵到個中學老師 但佢bno唔見左好多年
填資料果度就咁留空佢passport應該都得?

同埋佢叫我影印一入文件再寫番資料
寫錯左 就咁刪左佢
定係要係留面寫番解釋番?
dhl果到搵唔到個no.
但佢機率高好多
咁佢係整好左未交到DHL手
過1 2日再check
你咁樣同就咁揾個街外人簽冇乜分別
有可能會比人彈返轉頭簽過
不過你如果真係揾唔到簽都要照寄架啦

下面條問題唔係好明
唔見左BNO姐係佢連本BNO個NO.係咩都唔記得?
應該就係 我都煩緊搵唔到人副簽
佢email左份野要我填
我填錯左野 刪走左
洗唔洗解釋番點解刪走左
因為我上網搵 次選副簽都有寫話有過bno 做緊專業人士既人都可以簽
如果拎火車頭但有英國working visa做唔做到countersign?
定係我搵過個BNO friend算
國籍親疏有別
火車頭就係火車頭,有咩喺入面都係不受歡迎人士
遲下脫歐英國話會轉番用藍色皮passport
咁本bno未過期洗唔洗換
介唔介意分享下details 睇下咩情況佢一定要副簽?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞