『薪火post』BNO 續期資訊(28) 晚晚舟事件及恭賀袁木拉柴

1001 回覆
31 Like 1 Dislike
18/12寄仲未轉dispatch
我24/11都仲未轉,唔洗驚喎
我差唔多時間寄,
Dispatch 左了

多謝女王陛下
哈,犀利囉

HMPO 寄返d文件比我,打開dhl同埋裏面個package一睇,美國護照加美國driving license,屬於姓Vu嘅美國後生女仔,住西岸,間屋係兩層個d House黎

我email HMPO,HMPO 話 ... We are sorry you did not receive your documents ... Unfortunately we are not able to locate your documents at the moment ...

我空郵唔掛號咁寄返d嘢比佢,問佢係咪講我d嘢寄錯去美國,同埋係咪寄返d嘢比人。佢就話We received your letter ... We are sorry you received someone else’s document... Unfortunately we are not able to locate your documents at the moment ...

唔肯講我d嘢去邊,唔肯講d嘢係佢寄黎,亦唔講我比返佢d嘢佢係咪收齊同係咪會還比人
佢唔係唔肯講,係佢根本唔知去左邊
除非有人contact返HMPO先知
佢地點做野,全部係個人資料黎
其實我都唔明啲野點解要分兩次寄,越分得多次就越易出事
當年手寫護照,尚未轉機讀護照,護照格式當時未有ICAO規定,所以大本啲。八十年代尾護照⋯⋯
去ombudsman + 私隱專員投訴,實死
英國online投訴好先進
都預咗啦
公務員
順便要求返HK嘅英國領事館重新開放申請護照服務啦
轉咗喇
毒撚真人去做證會淆底
不過交咗嘅證件只要有system保證唔會離開香港+還嗰陣有人對清楚嘅話
可以完完全全ko還錯證嘅問題
其實因為之前搵嘅資料話ombudsman搞政府部門要有MP endorse先得,所以冇做投訴
左膠曾志豪個節目講緊passport
講左咩
冇乜特別

開齋就一次過六個印
新版

用咩套
Line 熊大
咁大個Royal coat of arm都唔要
半透明嫁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞