我要做車手!

1001 回覆
193 Like 27 Dislike
屌你老母 笑撚到我
a
投完追上去,最尾又係兜返去幫訓係地條友
咪係, 冇分別,不過仲要玩埋CPR呢點正
其實有分別,稍後既文會提及到,不過聽日要返工,聽日先再有文
C
プシュ
「左手 右手 直手擺喺心口 」我邊回憶著教學邊做出CPR手勢。

「深度 深度 5cm嘅深度,速度 速度 1 秒 2 下嘅速度」...

重覆以上動作數次,肥黃恢愎了知覺。
------------------------------------------------------------------------
A:扶他離開小巷
B:先問他為何被打
C:召喚救護車
D:找其他人來幫忙
C
廢事一陣有咩冬瓜豆腐入我地數
C
A 立即移動傷者整死佢
E 丙多兩野
c
C
安全起見,還是先把肥黃交給專業醫護人員吧。

「喂,呢度係咪999啊?」我竟然讀起了阿婆報警的對白。

「係啊,先生有乜幫到你啊?」

「有個人掉海啊!啊唔係,有個倒地受傷啊,仲要傷得好重。」

我跟電話另一方的999接線生交待地址,情況等資料後,

救護員數分鐘內已經趕到。

「哇!俾人打到咁啊...」其中一名救護員看著我說。
------------------------------------------------------------------------
A:甚麼也不說
B:把剛才被警察甩掉前拍到的手機短片展示
C:胡亂編出一個理由應酬
D:「係囉,抵打!」
D
d
D
B

煮死班黑警
「係囉,抵打!」

「佢係咪你朋友黎?你話佢抵打,即係你知佢因乜事俾人打?」

救護員邊急救邊向我提問。

「佢係我朋友黎,識佢咁多年,佢衰咸濕衰過好多鑊...今次都係掛。」

一時間我難以向他們解釋是警察把肥黃打傷的,

我想即使展示手機短片也難以令人相信。

「先生,你朋友俾人打到咁,要唔要我call台幫你叫埋警察黎?」

另一名救護員向我提問。
A:要
B:不用了
B
A
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞