我要做車手!

1001 回覆
193 Like 27 Dislike
B扮鬼佬
B
d
B
投票結束
使唔使咁快
「Hi, I am fine thank you, and you?」我尷尬地擠出笑容。

「I am not fine, and wanna to kill you!」女子嘻皮笑臉地回應。

「霸咗你個車位係我唔啱,不過都唔駛咁大整蠱掛...」我指著自己的車。

女子:「車位?I don't fxxking care!」

我:「咁點解你要咁搞我架車?」

女子:「無啊!純粹好玩囉,嘻嘻~」

想不到世界會有這樣無聊的人...

我:「咁家陣你乜都玩夠啦?可以放過我未?」

女子:「未喎!」

我:「咁你想點?」

女子:「未諗到,諗到再話你知!嘻」

女子說完後便轉身離開。

真是一個怪人,說不可放過人,轉頭卻自己離開。

我爬起身,小心翼翼地回到車旁,才發現水撥旁邊夾住了一張字條。

字條上寫著:

「嘻,我地好少快會再見~ Ella上

另外,還寫上了自己的電話號碼。
------------------------------------------------------------------------
[本次沒有選項]

[獲得Ella電話號碼]
報佢驚
新女Ella 唔要個條三萬蚊慧妍啦
翌日,我跟肥雪學車的日子來臨了。

肥雪帶來了自己的S15...

「你唔係諗住叫我用呢架車黎學車下話?」我指著S15。

因為我從沒有聽過跑車可以用作學車用途。

肥雪:「你仲要學咩?」

我:「咁雖然基本上我係揸得郁部車,但係始終未有牌...」

肥雪:「上車!」

我慢慢走向車頭左邊的副駕駛座走去。

「呢邊啊!」肥雪指向司機座位。

當我們都坐好後,肥雪示意我開車。

我:「去邊...?」

肥雪:「你自己決定。」
------------------------------------------------------------------------
A:山路
B:高速公路
C:繁忙多車的街道
D:火車路
B
A
A
火車路啫係路軌?
C
D
A
D
火車gogogo
轉D
D
D
A
A
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞