我要做車手!

1001 回覆
193 Like 27 Dislike
「哦,無...頭先我地傾起灰姑娘劇情,覺得女主角好慘,一時感觸者.」

「嗯!」慧妍勉強露出微笑和應。

「咁大個人仲係度睇小朋友故事。」肥雪一臉不屑。

午膳結束,肥雪先把我送回家,再約定兩星期後學車。
------------------------------------------------------------------------
還有半天時間,該做些甚麼?
A:在街上逛逛
B:找慧妍whatsapp
C:兼職賺錢
D:到醫院探望肥黃
B
b
b
車手身邊要有條女
B
B
C
D
B la diu
B
b
等睇三萬蚊過夜
B
順便約佢三萬蚊過夜
B
一日得一兩篇,每篇得幾行,垃圾
B
投票結束
為了擺脫女性絕緣體的稱號,我決定在找慧妍whatsapp前先上網看一下兩性關係攻略。

不經不覺已經黃昏時刻,我打開whatsapp:

慧妍 - 在線上

我:「Yo!我頭先上網見到隻狗好得意!」

慧妍:「係?睇過!」

我:「

慧妍:「哈哈,又真係幾得意喎!」

我:「係呢,頭先咁趕都未有足夠時間認識你tim...」

慧妍:「我都係!Btw,多謝你隻傻西瓜鴨。」

我:「小事啦。係呢,頭先你老豆入中大接你,讀緊乜野科啊?」

慧妍:「你估下

我:「比啲提示喇,文定理定商?」

慧妍:「文!」

我:「唔通係翻譯?

慧妍:「錯!仲有3次機會

我:「吓?限次數!咁估錯哂會點?」

慧妍:「你再估錯多3次咪知~」

我;「唔理喇,亂估下啦!LAW!」

慧妍:「Bingo!」

我:「Wow!天之嬌女

慧妍:「俾老竇迫出黎架者!唔講住,要出門口啦。」

我:「去邊啊?」

慧妍:「唔講你知

慧妍 - 最後一次上線時間 18:30
------------------------------------------------------------------------
跟慧妍whatsapp結束後,我應該:
A:自己到街上逛逛順道吃晚餐
B:跟媽媽到街上吃晚餐
C:看看家中有甚麼可吃
D:到醫院探望肥黃

[好感值]
慧妍:20
b
B
B
a
對,偶爾也該做做孝子。

「媽,我地今晚出街食飯!」

「你搵工搵成點?出街食會唔會好貴架?」

(迢段時間我一直欺騙母親自己在找新工作。)

「間唔時一次無問題喇!」

於是,我跟媽媽決定到街上晚餐。

當然,做孝子只是其中一個目的,

另一個目是希望碰碰運氣,看看會否在街上遇見慧妍。
該吃甚麼?

A:生加雲南米線
B:上校炸雞
C:井井屋日式定食
D:Oppa韓式料理
B, 玩鳩伯母
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞