我要做車手!

1001 回覆
193 Like 27 Dislike
C

報驚唔班唔好打字啦 收收皮繼續打丁啦
嗰班
我投左兩次
C
想不到天上突然下起雨來,此時我的車正播放著Beyond的冷雨夜,

「冷雨夜我不想歸家,怕望你背影,只苦笑望雨點...」

真是應景呢。

看著窗外雨點,我決定找個位停車,拿起手機致電肥雪。

「喂,點啊?搵唔搵到我個女?」肥雪著緊地問。

我:「搵就搵到,不過...」

此刻我不想再作任何掩飾,把事情來龍去脈一一告訴肥雪。

肥雪:「哦,咁的確係贏得唔光彩嘅。不過好在就算真係告都係告個司機者。不過個死女包又瞞住我去跟人飛車。」

我:「個司機叫你雪uncle,你應該識佢啦?」

肥雪:「條友叫耀嵐,係我以前學生黎。」

我:「咁你知唔知佢想焯,甚至乎已經焯咗你個女?」

肥雪:「吓!!!你話果條死MK想溝我個女?」

我:「係啊!頭先中大入面見佢地攬住一齊幾秒。」

肥雪:「條死仔!抵佢比警察告!.

聽著肥雪激烈的反應,反而間接協助我放鬆了心情。

結束跟肥雪的通話後,我把車駛回停車場。

望望時間,已經是凌晨時份,該睡覺休息了。

在床上,我在反覆思考日後該如何面對慧妍,

嗯...還是睡醒再打算。

[本次沒有選項]

[好感值]
肥雪:50
外父政策
溝緊林雪?
條女好感負100,點搞啊
溝第二條囉 樓主話黎緊大把機會
先上肥雪 再借肥雪搞埋佢個女
溝肥雪
THIS IS ...
Great
Gay 故
幾時再出現GTA情節
幾時先整架似樣d ge車
corolla好得罪你咩
E: 衝去駕駛學院報考車
人地20出頭已經跑緊GT盃拎世界冠軍, 20有5就要想做就做, 再諗就遲
Max Verstappen 18歲贏第一場F1
主角 25歲同人鍊車唔夠做報警
文呢
唔知下年聖誕個故完未呢
自從中大那次事件後,

我心情始終未能平復,甚麼也不想做不想理會,活像行屍走肉一樣。

時間是不等人的,兩星期很快過去。

據說肥黃已經出院回家休養,警察也聯絡了我約定下星期落口供。

這兩星期我一直沒有勇氣面對慧妍,

當然她也沒有主動找我...

反而肥雪對我的態度卻日漸良好,

也許因為我算得上幫了他一把吧。

距離跟肥雪學車前的最後一天,我應該:
------------------------------------------------------------------------
A:到肥黃家中探望肥黃
B:鼓起勇氣找慧妍聊天
C:到街上閒逛
D:到停車場看看自己的車輛
D
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞