我要做車手!

1001 回覆
193 Like 27 Dislike
B
A
頭先食唔到依家一定要特辣!
A
a
A
投票結束
我帶著母親來到三加雲南米線。

「實mark野?」是生加阿姐的熟識口音。

「唔該一個腩肉墨丸竹笙米線,麻辣十小辣,凍檸茶。」

「懶肉勿演畜牲,實小勒,凍鏈茶。」阿姐確認一次我的選擇。

待母親也點好食物後,我再拿出手機看看whatsapp。

慧妍 - 最後一次上線時間 18:30
------------------------------------------------------------------------
該再主動whatsapp找她一次嗎?
A:找
B:不找
B
a
B
a
title 洗唔洗轉做我要溝慧妍
B
a
就快去到學車同賽車劇情
B
投票結束
以為有得玩對白接龍 無咩事我返出去先
投票結束
對於剛認識的女孩,還是不要窮追猛打好。

也許緣份到了,自然會在街上遇見。

跟母親晚餐後,我們決定閒逛一陣子消化一下。

想起來,我也很久沒有跟母親逛街了。

突然,褲袋內的手機連震了數下。

難道是慧妍找我?

我馬上從褲底取出手機,卻發現是肥雪。

肥雪的whatsapp對話如下:

「你個仆街識得一日就想溝我個女?隻傻西瓜鴨係咪你送俾佢!?」

「雖然我好想繼續鬧你,但係呢一刻我需要你幫幫我!」

「阿女頭先話去拎一拎速遞就返,但係到家陣都仲未返,都成兩粒幾鐘!」

「打佢電話又唔通,whatsapp又無上線!」

「我已經揸咗車出黎四圍兜下見唔見佢!」
------------------------------------------------------------------------
面對突如其來的狀況...
A:先嘗試致電慧妍
B:向母親說明狀況,再自己去找慧妍
C:向母親說明狀況,再跟母親一起去找慧妍
C:向母親說明狀況,再自己匯合肥雪去找慧妍
D:向母親說明狀況,再跟母親一起匯合肥雪去找慧妍
對於剛認識的女孩,還是不要窮追猛打好。

也許緣份到了,自然會在街上遇見。

跟母親晚餐後,我們決定閒逛一陣子消化一下。

想起來,我也很久沒有跟母親逛街了。

突然,褲袋內的手機連震了數下。

難道是慧妍找我?

我馬上從褲底取出手機,卻發現是肥雪。

肥雪的whatsapp對話如下:

「你個仆街識得一日就想溝我個女?隻傻西瓜鴨係咪你送俾佢!?」

「雖然我好想繼續鬧你,但係呢一刻我需要你幫幫我!」

「阿女頭先話去拎一拎速遞就返,但係到家陣都仲未返,都成兩粒幾鐘!」

「打佢電話又唔通,whatsapp又無上線!」

「我已經揸咗車出黎四圍兜下見唔見佢!」
面對突如其來的狀況...
A:先嘗試致電慧妍
B:向母親說明狀況,再自己去找慧妍
C:向母親說明狀況,再跟母親一起去找慧妍
D:向母親說明狀況,再自己匯合肥雪去找慧妍
E:向母親說明狀況,再跟母親一起匯合肥雪去找慧妍
c
E
c
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞