K-HipHop討論區 (10) - Kill Bill? 高等rapper3?

1001 回覆
4 Like 3 Dislike
今個星期既高等rapper3同kill bill中字咁耐既
五官都唔太似bor

估唔到喎

真係好尷
我覺得本身佢間公司都好似幫唔到佢出名
的確係 但感覺佢嘅feel ghood嘅人合作得幾愉快
應該真係事故 上季好似都係9進5
tang呢首其實真係一般般諗返起smtm3 唱rock比dok2屌話唔係hiphop
而家佢地無人屌
同埋han yo han今次好似feat咗=無feat咁無咩存在感 成首歌整體又麻麻地
tiger jk既label又走咗junoflo
佢同dok2搞既crew又走咗一堆人
呢一集成首歌最好聽就係young kay嗰首(主要係vinxen carry晒)
本身對young kay無咩好感 但今集真係睇到個心好唔舒服 勁慘
如果佢無事既話佢真係入硬final vinxen嗰part真係好撚正好好聽

其次係like $iga a同webster b首歌 real hiphop個beat又正 2隻老牛玩boom bap真係特別good

lil tachi既風格真係好鬼嘈不過呢首聽聽下越聽越ok 但都係聽唔慣佢既flow

bluewhale唱歌係好聽既 但好似有成首歌超過一半都係唱緊歌

支持yeah ugh 但首歌既hook一般般
有冇school rapper決賽嘅featuring名單
NOEL rap個part係咪俾人cut黎

講真我覺得英訓有個20秒倒數係會入唔到
唱歌麻麻地
好似有우원재, Changmo, PENOMECO 重有幾個打左格
難講既 最後都有機會贏個blue whale 但呢首真係聽落rock得黎又high唔起
屌你咁樣話我
YK果首聽到我眼濕濕佢係hook前果4句其實好L入耳,同埋真心feel到佢好愛rap好可惜,但抖下都係好事
HOOK真係勁好聽
vinxen贏晒超期待音源
下一集又有won jae bb
唔知won係feat邊個原本以為係feat英智 點知係changmo
韓網傳佢兩個都係feat英智
左AOMG 右AMBITION
咁癲
好好j
blue whale 絕對係underrate 佢唱同rap都好top
lil tachi 一開頭聽覺得佢把聲好尖 但呢幾集發覺loop得最多係佢啲歌 好正
Sokodomo tang 真係好吹大咗嘅感覺 每集都好期待 但每集都好似無咩好突出 不過sokodomo 都幾慘 mirror 之後係咁比人話 如果唔係mnet 要保送 可能無咁多haters
YK 個首 真係好想喊 但又覺好好聽 好想係咁loop
今季真係估唔到top 3會係邊個
同埋今集高等1 2 出嚟 唔知係佢地進步咗好多定點 差距都幾大下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞