K-HipHop討論區 (10) - Kill Bill? 高等rapper3?

1001 回覆
4 Like 3 Dislike
佢地有綜藝效果掛
高等rapper導師都做埋
以為有其他地下Label 果d人黎玩
依家一半以上都係出名既主流Rapper
7個參賽者都係好早已經揀定咗

underground就未必會上黎呢個節目 頂多去smtm玩下
好鍾意呢首 之前YOUTUBE剩係聽過LIVE版
https://www.youtube.com/watch?v=2Bn7NYKRsf8

啱先突然想聽返呢首 點知見到勁多dislike所以去搵中字 原來dok2呢首係講緊佢阿媽唔還錢件事
完全唔撚關dok2事 都唔知點解首歌咁多負皮 唔通dok2講野太臭串所以反感咩 韓國網民
上次佢地做得幾掂喎又,
真係好多首都唔錯,當然組員勁都關事
只係望落去覺得將rhythm power同bewhy dok2呢啲癲佬拉到好似同一個level咁 rhythm power係唔錯既但又未到話超勁超勁
https://www.youtube.com/watch?v=bv7b2WvT30I

superbee最後個rap
好可愛

都唔知點解個uneducated kid可以黐埋落去 覺得佢唔勁 flow又單一 首首歌都係類似既風格 靠autotune 把聲識別度又唔高
我都想知佢咩來頭
好似有啲錢
無啦啦呢幾個月同the q佢地個班人friend

佢幫q feat個首fuck all that shit 一開始段verse 有啲位唱快左唔知有冇人覺 成日覺得好銀耳
我覺得似係the quiett接觸得多咗班underground
the quiett既歌好似成日都見到咩paul blanco, bradystreet uneducated kid 呢啲
leellamarz都好似成日見 呢個又邊個黎
其實the quiett 不嬲都有幫underground無咁出名既人既
Leellamarz以前參加過smtm5不過好似光速淘汰左
smtm3 個陣識既Chamane前排都討論過下 q個陣仲同佢一齊開ig live 幫佢宣傳新碟
仲有另一個朴平安佢地都仲有聯絡
同埋開ambition 搞rap house呢啲都係想提攜新人同知名度唔同既人
佢真係一個偉人
chamane真係印象好深刻 smtm3 the quiett 同dok2好寵佢 好似個仔咁對待 仲要幫佢改埋名
chamane 有個album我好似都有放入spotify playlist

不過真係除咗the quiett 好似無乜特別出名既人成日搵啲 無咩知名度既人feat 男神
Q就成日搵唔出名既人feat
Jay Park就成日幫佢地feat
不過先唔講歌詞 嗰堆唔出名既人真係無咩特別 同埋比我感覺係而家好多唔出名既都係靠AUTOTUNE
首歌太重autotune 然後再聽返live版真係好尷尬
其實paul blanco冋bradystreet都唔錯
paul blanco ok既
佢feat the quiett 同unedducated kid首amazing都好好聽

bradystreet 電音電到 佢同jvcki wai首ice好似都聽得過
btw punchnello既新album正好多

今日搵返double k有個album叫green wave 有幾首歌youtube又無(好似要轉韓國vpn先入到首歌 但又播唔到 ) spotify又無

其中有一首叫breaking bad 好鬼好聽
唔知itune有無
我覺得zene the zilla 幾好 live都唔錯
本身覺得一般
越聽越正

btw一開始覺得佢同kris wu好似
絲打 咁吳亦凡靚仔好多
諗起之前有人問changmo如果要變髮型一個月,會揀zene the zilla既頭髮定coogie既髮帶,佢話寧願光頭
紅巴
BTW coogie個頭好型呀 我覺得changmo會幾襯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞