K-HipHop討論區 (10) - Kill Bill? 高等rapper3?

1001 回覆
4 Like 3 Dislike
賽制就係純粹既邊個墊底/輸就foul邊個
真係純粹為聽歌only
睇得出DOK2真係好認真
佢平時smtm 都hea99
有冇人覺得PLUMA同英智嗰首幾好聽?

個人覺得PLUMA把聲同個beat夾啲 英智都係唱番boombap會好啲
啲詞寫得幾真摯 睇得出好高中生feel
btw code kunst啲beat真係
條仔唱live有啲似loco
你指個樣?
BTW 我睇佢唱LIVE個陣好可愛利申:非GAY
我都覺得英智把聲+首歌有小小違和感聽落好似有小小怪 但又唔可以話佢RAP得唔好
唱live把聲
樣係唔錯 但係個人好無自信
本來幾期待佢
係 不過無諗過GROOVY ROOM 一次FOUL2個
一隊大忘詞,
一隊企定定企足2/3首歌rap
只可以話Groovy Room d beat勁正都救唔返
Groovy room仲要係咁同被人foul個兩個解釋 foul 走其他兩個係唔關音樂事
好撚慘
諗起haon係mirror錄音條片話勝出秘訣 係只要喺第一集表現好就得
第1集做到超晒班 就可以好似sokodomo咁忘晒詞都無比人foul
Uneducated kid咩來頭
入左AOMG
唔會掛ig嗰條片似係純粹講笑
條友本身好似都有label 應該唔會入aomg
wishing on the star真係loop極都唔悶
首歌本身正
再加埋歌詞又虐心
giriboy本身啲beat就係好高質
再加上今季3個producer啲beat都正到仆街
應該唔會呀?
佢啲曲風同AOMG好唔夾喎
唔係啦佢同superbee開新label嘛
Jay係叫佢去佢地個選秀節目sign here

但我都想知佢係咩來頭
無啦啦同bee一齊開label
https://www.youtube.com/watch?v=BybRi7oqRUk

huckleberry p既killing verse 好正
佢feat得既verse都好撚正
真係對佢無乜好感睇歌詞又唔覺特別有料
flow又一般
aomg開選秀節目?
但係佢最近好hit咁 我都唔係好知佢吸引在邊到
係呀你可以去signhere_aomg呢個ig睇
同mbn呢個電視台一齊搞
AOMG而家搞到好似啲KPOP 節目咁得罪講句開始無乜HIPHOP味
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞