K-HipHop討論區 (10) - Kill Bill? 高等rapper3?

1001 回覆
4 Like 3 Dislike
No:el feat個啲歌段verse都好正
佢啲歌以前未入indigo個陣好聽啲
佢latest既mini album好聽
young b好似都話以前校園欺凌人 而家都活得精彩
不過校園欺凌相比呢2單應該都無咁嚴重
kill bill既歌開始高汁
劇透
突然睇返smtm 竟然見到李宗泫身影
同zico呀哥一齊撐場 睇黎zico同佢真係好fd
咁都留意到
原來上一集I CAN SEE YOUR VOICE有rhythm power同埋dynamic duo
成間公司去先啱仲有高等rapper個金善宰
認唔到佢佢成集喺到傻笑 以前唔係咁架喎
不過好老實 除咗第一集 上次同今次嘅performance都真係唔突出 GI$T把聲岩個beat好多
不過Team Indigo啲beat真係好岩啲隊員 TANG同Blue Whale首歌好正 後者真係自帶autotune
[影音] 190315 Mnet 高等Rapper S03E04 中字
https://moptt.tw/p/KR_Entertain.M.1552727777.A.0C6
真係一有佢鏡頭睇到我好尷尬

睇落去佢喺公司入面同其他人好似都無咩交流咁

唔同就應該唔同架啦 話晒以前參加高等RAPPER咁多年齡相近 點都好傾啲
https://www.youtube.com/channel/UCi-8qQK3t6SoMqHo1Kw1hvQ

呢個YOUTUBE channel專係翻譯k-hiphop 大家可以入去睇下
Kill bill個預告出dynamic duo
咁同公開邊個入決賽有咩分別
其實young kay好特別咩點解好似吹到佢好勁咁 我覺得一般般
tang同blue whale首歌真係好好聽 blue whale把聲好smooth
gist rap又唔錯 唱又好聽 識唱歌既rapper真係 lil tachi同kawaii首歌一般般唔識欣賞lil tachi
佢本身對YDG其實都應該贏硬
我反而覺得Kawaii同Lil Tachi首歌ok 個beat同佢地好夾 聽落好舒服音源嚟講佢地個首最高 雖然今季第一輪啲歌都好 不過上季嘅鼓真係太經典
不過第一首歌嗰2個人把聲 1個同chin chilla幾似 1個同webster b幾似唔睇樣以為真係webster b 本身諗住sokodomo咁高人氣以為佢會贏硬 利申:鍾意第1首多啲 不過第1首贏咗我都鬆返啖氣 至少唔係真係人氣投票
kawaii既verse其實都真係聽得幾舒服 聽返音源係唔錯 呢首黎講音源better than live
https://www.youtube.com/watch?v=2NM5M9bPOVY

HEIZE BB新ALBUM
又有simon d又有colde又有nafla

發現nafla好似係第2次幫heize feat
仲有鮮於貞娥
屌呀 spotify出咗kill bill既最新一集既歌
但係無up jessi同rhythm power第1首?
有傳Sokodomo係表演Mirror個Stage到 大部分時間都係忘詞 MNET為咗捧佢將Rehearsal同真實啲片mix埋一齊播出街
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞