K-HipHop討論區 (10) - Kill Bill? 高等rapper3?

1001 回覆
4 Like 3 Dislike
好似話佢係真實表演嗰陣剩係rap咗4個bars嘅歌詞
有可能 睇番條片sokodomo嗰part基本上冇影到觀眾
https://youtu.be/57f1ThexZ1s
睇真條片 佢rehearsal件衫有三粒鈕 正常stage得兩粒
屌成件事其實痴撚線 對untell勁唔公平
又冇出錯又係努力派 但輸比個人氣高啲既
一直都唔覺得sokodomo係好有料果type
但唔係好明點解最後連啲producer都好似夾假口供咁 話sokodomo好勁好完美
韓國連hiphop界都咁黑暗
做show係咁架啦
之前tiger jk都屌smtm啦

sokodomo其實真係幾勁既 但都無必要格硬捧上去囉 係有料既靠自己一定第一到
不過做到咁 佢都幾肯定第1架啦

untell就真係慘 勁努力 好似努力到機都唔打 全程投入做音樂 8個foul5個嗰round 佢拎唔到第一即刻喊咗
好彩佢嗰round輸咗
贏咗就真係離譜
但都好似好多人有投
人氣投票
今集sandy同另外一個人首歌真係好正 主題好似叫變身之類既野 個beat同主題夾得黎又有中毒性 sandy一開金口又起雞皮
可惜都係輸咗

btw今季最吸引到我既係掛住彩色既長條型物體嗰個人 成日唱前yeah uh 嗰個配埋把聲勁頂癮
唔係好識欣賞佢 但又好多人吹捧佢會冠軍
反而睇到依家最有驚喜係blue whale同李英智
幾期待下集liltachi同blue whale
blue whale逗號頭
李英智把聲好微妙 唔識點形容
個yeah uh 上一集個名叫咩$iga a, 今集變咗做咩AQuiNa$
btw佢把聲真係越聽越正
佢同紫頭髮比賽既嗰首「小字條」真係好得意 第1個verse真係要睇中字先明白到個樂趣
$iga 唔係農村boy咩
係喎 sor自膠
https://www.youtube.com/watch?v=5wLc7WGqJlA

由第1集已經比佢既yeah uh洗咗腦
https://www.youtube.com/watch?v=ldxVFDvWCgg

UNEDUCATED KID - 지금 (Feat. Okasian) (Official Music Video)

uneducated kid之前album其中一首歌
okasian呢首好好聽 根本係 okasain - 지금 (Feat. UNEDUCATED KID)
https://www.youtube.com/watch?v=GpoSS_DIxSg

[FULL ALBUM] ASH ISLAND (윤진영/애쉬 아일랜드) - ASH 앨범 전곡듣기
HI-LITE 同big banana又開咗新label叫airplane mode
得返deepflow佢地無2個label
Kill bill 個賽制悶到好想放棄
飛住淨係睇stage
點解可以拍得咁唔好睇 浪費啲歌
有無人覺得 今季高等啲人啲rap名好難記?全部又長又$咁 淨係認得樣或者真名
新一集=on9得可以
一開波幾分鐘就show晒尹美萊同dynamic duo 做feat 話咩超強feat坐鎮 之類既話 咁樣已經無撚晒驚喜
最on9然後之後扮神秘 幫dynamic duo打晒格屌佢係咪當我弱智
然後中間又話dok2想搵女feat 然後又拖 我一撚定唔知係who啦
最on9係上集jessi同rhythm power第一首歌無放入spotify
而家啲高中生個個都有rap名 上一季都無咁誇張
其實我淨係睇到dok2 用hip hop老頭 贏嘅下一集
唔知係咪飛住睇 唔太明賽制
完全唔明foul YDG cheetah 可以兩三集未搞掂 係咁拖 夠膽死有集得個兩個定唔知三個stage
今季高等啲歌其實幾好 尤其係GiriBoy team 個三首 愈聽愈好聽 反而sandy個首同雉 好beat帶人嘅感覺
但可能期望太高 覺得到而家都仲未有神曲出現
Giriboy真心高汁
上季鼓同barcode太癲
暫時最鍾意sandy嗰首
個sandy把聲同埋咩鬼nerdboi都唔錯
個beat又真係正 唔識點形容呢個beat
vinxen 首barcode同埋 feat 元宰bb 都好世界級
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞