K-HipHop討論區 (10) - Kill Bill? 高等rapper3?

1001 回覆
4 Like 3 Dislike
又柒首首都autotune咁制 聽返有個live版既 普通得無得再普通
其實會唔會係富二代 有錢就開label
點解佢個concert 可以sold out in 1 second
咁佢地依家係成功將佢地同埋hiphop 係韓國開始變到做主流既
要大眾化就要配合下個市場
可能遲啲會有人diss佢地

sandy得141分
仲有h1ghr music
btw其實我一直都覺得aomg方向係偏主流,你睇佢地mv都睇得出反而h1ghr個邊mv同歌都正啲
aomg近期啲mv全部都有官方嘅中字 明顯想攻主流

外星人個分
冇記錯以前請識普通話同中國市場既人
有冇人鍾意hangboi team
由smtm已經覺得hangzoo好撚型
Rhythm power做mentor真係好正好著重團隊精神
會睇得出兩季佢地既隊員都會好融洽
IG真係睇得出導師同rapper好似朋友咁
一開頭揀mentor果時呢一隊係最低分果隊冇人睇好
連我都覺得今鋪hangboi team玩完
但今round佢地都拎勁高分 絕對可以同其他開始顯眼既人battle
相反groovy room一開始拎住咁好既牌 依家......
我覺得gr d人都唔夾佢地 但似係因為sandy而揀
有係美國請大陸人
雖然可能唔關佢事
但由mnet做個冠軍比hangzoo開始好反感
屌係咪劇透黎唔敢睇 仲未睇新一集
韓仔食開屎?
係啊屌,正常都未睇啦,已被劇透
不過估唔到gr 2隊都咁低分,睇黎今年係咁先,另外hangboi team真心勁,將最尾都有成3個帶飛去semi final
我都覺,AOMG其實似係以HIP HOP為基礎的藝術家,好多時都發展到好有自己風格+sell形象,而且亦唔多行傳統HIP HOP路線,亦相對大眾化
反而我覺得H1ger其實同aomg都幾似,睇佢d歌同rapper都係sell形象+自己風格的hiphop,只係後生d同培育緊嘅階段
想知你地會中意h1gher aomg個邊多啲
定係1llionaire ambition多啲
整體就h1gher個邊,1llionaire剩係鐘意quiett changmo同hash swan
點解Sandy成日都好似冇自信咁
明明咁有實力
利申死忠
話說sik-k首 19 cayenne freestyle 係咪diss咗uneducated kid?
見佢上一句話冒牌rapper 下一句就提佢名仲要話係punchline
今季groovyroom真係好可惜 明明啲beat咁正
Mnet想做外星人做冠軍喎 雖然我唔多like佢

同埋今年groovy room都好佛系 完全係開心就好嗰種態度
依家似tang會有機冠軍多d
其實gr今次d beat都高汁 可惜人唔夾
上年兩個都有三甲 今年final都未到就foul淨一件
覺得blue whale如果係gr組一定好正
冇啦 而家mnet知啲觀眾唔鍾意外星人 佢呢round都係低空飛過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞