[HKUSPACE] 召集所有太空人的面孔(3) 最後一個sem

1001 回覆
12 Like 2 Dislike
appeal左大約幾時會個結果 同點樣通知我
sem 1 GPA啱啱過3
sem 2 sem 3 GPA要拎幾多先有望入u?

問咗好多個HPCC都係爛咁
真心想退學保平安

Yenny
交project條友交漏咗條片

咁條友一定俾人屌
yenny都去到幾盡

唔俾我地交返
果份嘢c咗
Btw巴打你幾多

仲等緊 都係socsci year 1

講真呢到應該冇人廢過我
建造業需要我

過3仲有得追既

今個sem仲要有ismw果啲伏科
追唔到>3.3係咪幾乎一定冇offer?

大把人sem3岩岩過3.0都有offer la 個個唔睇天書成日問呢啲分有無offer 有人3.8都無offer la 有幾可可以year1上岸 睇開啲啦
咁其實sem4爆分仲有無用
個個頭3個sem都谷爆 大學又係sem3完開始screen人

如果你要靠食n手飯嘅話最後嗰個sem都可以好關鍵
急問
Sem1 gpa3.94 報左cu engine 但本身考完以為爆唔到四 personal statement reference letter 咩都無搞
而家交趕唔趕得切 定係疊埋心水下年再算

有無人幫下手

Late application機會好低 但真係好想走嘅試下都無妨 用錢買機會

同埋你哋其實真係唔洗太執著yr1走 第一年走到只係bonus 機會好低 三大都係收yr2多
雖然yr2心理壓力係大好多 但唔好睇到yr1唔走 yr2就無可能
個個頭3個sem都谷爆 大學又係sem3完開始screen人

Yes 始終有啲u都睇last sem嘅
利申 s3仆直ed
上個sem3.28 今個sem3.93 大家唔好因為一個sem 衰左就灰

+1
急問
Sem1 gpa3.94 報左cu engine 但本身考完以為爆唔到四 personal statement reference letter 咩都無搞
而家交趕唔趕得切 定係疊埋心水下年再算

有無人幫下手

Late application機會好低 但真係好想走嘅試下都無妨 用錢買機會

同埋你哋其實真係唔洗太執著yr1走 第一年走到只係bonus 機會好低 三大都係收yr2多
雖然yr2心理壓力係大好多 但唔好睇到yr1唔走 yr2就無可能

而且keep到呢個gpa嘅話 第二年走如無意外可以直升year 3
讀AALH得2.52 之後係咪都無咩機會入返ugc

sem1?

係呀

應該要食n手飯
但會唔會派晒比其他CC 你知space勁遲先放gpa

應該要食n手飯
但會唔會派晒比其他CC 你知space勁遲先放gpa

我都擔心呢樣 計早埋都六月中先放sem2 gpa
再問過
有無VA CL04巴絲
可以一組一齊做pj?

利申 free rider仆街死 死全家

Push
gpa 3.8x有無機第一年hkuba
thanks offer god

巴打點做到
留名學嘢

有d 機但唔算話超大機會,爆4嘅大有人在同你爭

巴打點做到
留名學嘢

符碌

巴打點做到
留名學嘢

符碌

巴打讀緊咩科?
下個sem想跟你搵食
只求cpga>3.45
有冇人知conditional offer 係interview完再睇你成績先出比你定係點,個流程大約係如何?有d唔係好清楚
yr2 sci sem3 3.93
有冇人知conditional offer 係interview完再睇你成績先出比你定係點,個流程大約係如何?有d唔係好清楚

in完> 出 conditional offer
in完> 唔出> 睇埋sem4> 7月出direct offer
hku係咁

in完> 唔出> 睇埋sem4> 7月出direct offer
hku係咁

好的感謝你

hku係咁

好的感謝你

hku course有A?
我都係yr2 sci, 今個sem gpa同你差唔多
希望大家都盡快收offer

hku係咁

好的感謝你

hku course有A?
我都係yr2 sci, 今個sem gpa同你差唔多
希望大家都盡快收offer

有呀,你拎到呢個分都應該所有科straight A 吧?

有呀,你拎到呢個分都應該所有科straight A 吧?

有科考試成題錯左好彩都仲有個B+
想問下讀緊SCI YR2嘅太空人,係HKU COURSE 拎A RANGE係咪好易?

有d 機但唔算話超大機會,爆4嘅大有人在同你爭

係無乜機會 除非你嗰屆少人爆四
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞