[HKUSPACE] 召集所有太空人的面孔(3) 最後一個sem

1001 回覆
12 Like 2 Dislike
我諗我要 quit了
真心問,依家係咪可以upload住unofficial transcript先

Yes
想問有咩scholarship 可以申請

同問有冇d 只係睇成績嘅獎學金

同問

year 1 有scholarship , 不過睇dse 分
好似有3萬 , 佢會通知你

year 2 有政府scholarship , 3萬蚊
不過申請deadline 已過

跟住有scholarship 比每個program 最top 學生 , 有1萬

三萬蚊個scholarship year 1 2 都可以報
GPA 過 3.6 嘅都可以搏吓
非常抵玩 填少少嘢就有機拎三萬
想當年基本上係報親都拎到 唔知而家係咪一樣

一萬蚊scholarship未必係俾最top嘅學生
主要睇有無老師推薦 以往有巴打爆四都無份 3.2-3.4嘅反而有
有嘅話六七月時會叫你去面試 有得in就有得拎

但係個scholarship 十一月定十二月deadline
啲year 1 唔知自己成績會唔會冇報到

Year 1 報嘅話就睇你dse成績
勁多人唔知可以報 嘥哂
我有個朋友仲要係收過email提佢可以報(唔係個個都收到 收到嘅話肯去報基本上袋硬 )但佢無為意 事後勁後悔

三萬蚊
真係正

係咪廿幾分先報得
真心問,依家係咪可以upload住unofficial transcript先

係 你有手尾嘅話可以sd埋email同office講遲吓先up張正式嘅

同問

year 1 有scholarship , 不過睇dse 分
好似有3萬 , 佢會通知你

year 2 有政府scholarship , 3萬蚊
不過申請deadline 已過

跟住有scholarship 比每個program 最top 學生 , 有1萬

三萬蚊個scholarship year 1 2 都可以報
GPA 過 3.6 嘅都可以搏吓
非常抵玩 填少少嘢就有機拎三萬
想當年基本上係報親都拎到 唔知而家係咪一樣

一萬蚊scholarship未必係俾最top嘅學生
主要睇有無老師推薦 以往有巴打爆四都無份 3.2-3.4嘅反而有
有嘅話六七月時會叫你去面試 有得in就有得拎

但係個scholarship 十一月定十二月deadline
啲year 1 唔知自己成績會唔會冇報到

Year 1 報嘅話就睇你dse成績
勁多人唔知可以報 嘥哂
我有個朋友仲要係收過email提佢可以報(唔係個個都收到 收到嘅話肯去報基本上袋硬 )但佢無為意 事後勁後悔

三萬蚊
真係正

係咪廿幾分先報得

識人19分都有

三萬蚊
真係正

係咪廿幾分先報得

識人19分都有

有無話幾時拎得

係 你有手尾嘅話可以sd埋email同office講遲吓先up張正式嘅

咁巴打
我可唔可以等埋official 先upload ?

btw有冇人知點申請特快

咁巴打

early round/fast track? 唔係一早完左呢咩

你揀左咩stream?

BSE

有機會 sem2 專注讀自己個科獨門科esb同埋eep盡力拎a range,msp可以唔洗放太多心機讀因為努力完個grade都唔會高,楊楊臨尾有個pre exam 堂有去保c range. thermodynamic同icp都要努力d溫,d野唔太難。eapp1就睇你自己能力。巴打有需要我可以比我以前上esb既project比你參考,個pj應該唔差,overall出到黎有a-

巴打可唔可以加我 email,好多野想問你
a101798749@hotmail.com

同學

BSE Year1?

hi 同學

乜咁多同學 我都係bse yr1

ME yr1

三萬蚊
真係正

係咪廿幾分先報得

識人19分都有

有無話幾時拎得

六月尾 唔記得早幾多個月通知

咁巴打

當然可以 不過一般都會up住unofficial先 方便人哋做嘢

咁巴打

early round/fast track? 唔係一早完左呢咩

特快transcript

咁巴打

當然可以 不過一般都會up住unofficial先 方便人哋做嘢

thanks
Yr2 AALH
Cgpa 3.1 有冇機入到ugc?

求解答

咁巴打

特快transcript

去office申請 同佢講要快 但唔記得係咪要有證明 (急住confirm offer etc)
Yr2 AALH
Cgpa 3.1 有冇機入到ugc?

求解答

面試好嘅話實有機

三萬蚊
真係正

係咪廿幾分先報得

識人19分都有

有無話幾時拎得

咁如果d se有呢個分
但係係yr1 咁佢地會唔會考慮

一般幾時有通知
我完全收唔到消息
我係咪冇機

三萬蚊
真係正

係咪廿幾分先報得

識人19分都有

有無話幾時拎得

咁如果d se有呢個分

一般幾時有通知
我完全收唔到消息
我係咪冇機

唔得嘅話佢都會寄信同你講 check返係三月有通知

爆4既話, 我知CGPA係寫4.0
但sem1 GPA係咪都寫4.0 ?
我報hku

pish問多次

我報hku

pish問多次

應該係 因為份transcript 左手邊底嗰到都係show 4.0

我報hku

pish問多次

我報hku

pish問多次

thanks 各巴打

咁如果d se有呢個分

一般幾時有通知
我完全收唔到消息
我係咪冇機

唔得嘅話佢都會寄信同你講 check返係三月有通知

Scholarship 個d要係邊度apply
唔熟呢d野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞