[互動寫故][打喪屍] 請先輸入名字

804 回覆
58 Like 11 Dislike
a
A
揀A好快玩完
好感度-100
身為幸運爆點既男人亂鳩揀都一定happy end
題外話: 話說有冇人知我連登帳號唔記得左密碼+ISP EMAIL冇埋(GRAD左) 有咩方法拎返個密碼
A. sd email比連登
B. 砍掉重練
C. 再讀多次大學
C
A

身體似是不由自己控制,我空出來的那隻右手,情不自急地伸去偷摸小遙的胸部。望著她那目測的34C,我不自覺地吞了一口口水。

身為一個見習魔法師,我當然還沒有試過如此觸摸女生的身體。接著,我靜悄悄的爬上小遙床上。小心翼翼的騎在她身上,伸手去脫掉她那上衣......

「你個仆街仔!」突然身後傳來阿威的聲音! 話音未落,我已被他一手劈空掌打在頸上,飛向牆邊去。幸好那邊放滿了小遙的毛公仔,不然我真的會重傷。

「本來你立左大功勞,但係咁樣你就可以黎搞我個女架啦?」

「下?小遙係你個女?」

「唔係既話點解佢間房係我間房隔離? 你又睇唔出大家都好尊敬小遙,好似尊敬我咁?」

「今次真係仆街了......惹起基地隊長即係惹起成個基地。」我心中默默想。

此時我應該?

A.誠實向阿威認錯道歉
B.找藉口掩飾自己行為
C.告訴阿威自己愛小遙
A
男嘅要好感度做乜
會唔會變Gay故
C
A

「對唔住,我知道係我做錯左。我唔係搵藉口,但係大家都係男人,你應該明白男人總會犯男人會犯既錯架?」

阿威聽到我這樣說,略有所思般道:「唉......我明。當年小遙呀媽都係因為我做錯事而走左......」

阿威突然變得嚴肅道:「但係如果唔係我黎睇小遙傷勢,我諗你已經得左手啦? 小遙今年亦已經二十歲,我亦都係個開通既阿爸。但係似乎佢心入面既並唔係你喎。」(阿威好感度-5) 阿威慢慢將目光從我身上放到那塊貼滿相片的壁報板。

我的目光亦跟著他移動,卻只望了一眼已不想再看。其實我在小遙心目中有過地位嗎?

「我係公私分明既人,念在你協助基地擊退敵人,饒過你今次犯既錯。(擊退敵方頭目,阿威好感度+10之前唔記得加) 但係再犯就會重罰,明唔明白?」

我點點頭,然後和阿威一起走出了房間,讓小遙繼續休息。

此時我應該?
A.將搜來的膠袋交給基地
B.於基地四處逛逛
C.到訓練室訓練能力
A
唔會啦
你想我直接講男既好感度有咩用定係繼續睇落去 感覺會劇透
唔係Gay就得
渣左個女對波一下都原諒到
A

「我去將拎返黎既物資交去俾資源區。」我向阿威說。然後他點點頭,頭也不回走了。

我回去拿回紅白藍膠袋,然後背到資源區。

資源區也是個影院,看起來很混亂。但其實資源是依種類,放在不同行的座位上的。

我把膠袋背到螢幕前的桌子上。面前是一個三十歲左右的女性,穿著一套OL制服,戴著一副粗框眼鏡,頭上札了一個髻。

「相信你就係天才小朋友啦,雖然岩岩場戰鬥我地資源區既人只係守在原地保護資源,但係你既英勇事跡經已傳遍成個基地啦。」(好感度+5)

「其實明明只係我好運先擊倒對方......」我尷尬道。

對方續道:「醒唔起要自我介紹。我叫玥玲,係資源區既負責人。」

玥玲伸出右手示意和我握手,我也自然的和她握了一握。感覺她的保養很好,皮膚和小遙的一樣幼嫩......

「唉啊我係到諗緊乜野......」

「做咩你搖哂頭咁呀?」

「......冇事,我係黎交資源架。」

說罷,玥玲和其他同伴很快就將膠袋裡的東西分好類了。

玥玲走過來笑道:「呢把玩具劍丶弓同箭好似作用唔係好大,不如都係俾返你。其他既資源,我代表基地眾人多謝你既貢獻。」(玥玲好感度+5)

我把玩具劍丶弓和箭放於腰間。

此時我應該?

A.於基地四處逛逛
B.到訓練室訓練能力
C.找龍哥問問他傷勢
幫左基地咁大忙 阿威之前都犯過錯 而且又冇真係扑到 再加上幸運10 應該都講得通既
資料整合:
角色名字:天才小朋友
姓別:男
年齡:20

能力:
力量2
智力0
敏捷0
幸運10

資源:
玩具劍
玩具弓
玩具箭
電筒
警棍
手機
銀包
家中鑰匙

好感度:
小遙+15
阿威+10
龍哥+0
玥玲+10
B
B

我回到基地大堂,想著玥玲剛剛說我英勇對敵,但其實只是自己幸運才成功而已,而下次應該沒這麼幸運的了,還是趕緊去訓練室找人對練好。

我走到不知是由什麼改造而成的訓練室去。只見裡面有一個擂台在其中央,而角落則坐著剛剛被我所擊倒的敵方頭目,他的雙手雙腳均被鎖鏈互鎖著,一絲怨懟的眼神向我望過來。另一邊則有數名同伴穿著相同的黑色緊身衣正在和其他人對打,似乎是在負責幫其他人訓練。而另一個角落,更是有一間由木板間出來的房間。

緊身衣人旁邊有一個赤裸著雙腳和上身的肌肉男,頭上戴著一條紅色的頭巾,背著我坐在地上,似乎在認真的看他們對打。

此時我應該?

A.過去拍肌肉男的膊頭
B.過去找敵方頭目
C.走向木板房間
C
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞