[互動寫故][打喪屍] 請先輸入名字

804 回覆
58 Like 11 Dislike
A
我仲係到諗如果有人揀B 我可以點寫落去
唔知點解笑撚死
b
好彩上面揀左A
diu
Sor
eat shit la
做乜無啦啦勁咗咁多
A

「隊長叫到,我一定會去。」

阿威只點了點頭,然後把我帶到小遙的房間去,卻見小遙房間空無一人。

「平時小遙離開基地前都會交帶落,但係今日一大清早就唔見左人,我搵哂全個基地都唔見佢......」落寞的阿威完全失去了昨天勇敢退敵的精神,又聽他問:「你望下間房,同尋日有咩分別?」

我環顧一看,只見那壁報板上的照片都被移除了。

「唔通小遙一個人出左去搵佢男朋友?」

「唉,尋日佢係睡夢中不斷叫佢男朋友牙俊個名,可想而知小遙幾掛住佢。其實牙俊係佢青梅竹馬既朋友,大中小學都係讀同一間。到大學佢地終於一齊,但唔夠一個月就爆發左喪屍病毒,牙俊亦同時失蹤左。雖然牙俊生存既機會好渺茫,但係小遙就係唔肯接受呢個事實,成日話要出去搵牙俊。到尋日發燒發夢,醒返終於忍唔住要出去搵佢......」說到此時,阿威終於流下男兒淚。

「所以你想我出去救小遙返黎?」

「岩一半,係我同你兩個一齊出去救小遙返黎。我唔想驚動基地其他人,令佢地日夜擔心。我知道你係最佳人選,因為你同我一樣咁愛小遙。」

我拍拍阿威的膊頭道:「我地一定會合作救返小遙返黎。」

此時我應該?

A.回房間拿裝備
B.到資源區拿資源
C.直接和阿威出發
牙俊終於出現啦
A
A

我跟阿威說要先準備一下,之後便回到房間拿武器。

此時我應該拿什麼當武器?

A.斧頭
B.玩具弓+箭
C.玩具劍
D.警棍
夜晚七點繼續
B
本身+2-1 冇負
A
角色名字:天才小朋友
姓別:男
年齡:20

能力:
力量10
智力5
敏捷7
幸運10

資源:
玩具劍
玩具弓
玩具箭
電筒
警棍
手機
銀包
家中鑰匙

好感度:
小遙+15
阿威(基地隊長)+10
龍哥(基地哨站精英)+5
玥玲(資源區主管)+10
雷爺(敵方頭目)+10
大飛(訓練室主管)+0
屌變左武俠小說 扑野情節仲未出現
留啲玩具黎做乜
留黎俾你地呢家揀 我把玩具弓終於可以大派用場了
幸運同力量滿點 求其拉弓都中敵人隻眼(幸運10), 再穿過頭骨直接爆頭(力量10)

樓主可以考慮下出個美女敵軍奸角, 用美人計制衡男主角屈機人設
我望著我擁有的武器,正想伸手去拿最強的斧頭時,眼角卻見到被我拋棄在一旁的玩具弓和箭。

我的腦海中突然想到獨孤前輩:「四十歲後,不滯於物,草木竹石均可為劍。」我想我應該向他致敬!

於是我把玩具弓和箭放於腰間。

此時我應該?

A.到資源區找玥玲談情
B.直接和阿威出發
a
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞