測量(GP, BS, QS) 討論區10

1001 回覆
4 Like 16 Dislike
呢3間邊間無咁伏
build king中左好多盤,大量請人
有無喺入面做既師兄,講下咩情況?

其士咁親中,好似一直都唔愁無盤做,
又有無師兄講下間野環境.制度係點?
Build king. 好過其士
巴打幾時apply
上個星期一

In完BuildKing同其士無幾耐
Build king同其士呢?
唔明
有冇offer
Buildking唯一缺點係鍾意請D冇咁醒嘅人因為多數肯學肯捱相反醒嘅會做唔長所以佢地會三思

利申蠢個班岩岩fg做到宜家
成個星期連interview 都冇
BuildKing話今日會打電話 但到宜家都無消息 應該都凍過水

其餘兩間今日見完 一間話等消息 一間話等下睇下有冇Second In

應該都係收皮
屌 我都唔係醒嗰班
只可作參考唔可以一概而論同埋你好諗住好舒服
有冇offer
Buildking唯一缺點係鍾意請D冇咁醒嘅人因為多數肯學肯捱相反醒嘅會做唔長所以佢地會三思

利申蠢個班岩岩fg做到宜家
屌 我都唔係醒嗰班
只可作參考唔可以一概而論同埋你好諗住好舒服
都唔會預舒服㗎啦 要返工都已經唔舒服啦

你地QS嗰邊個大佬係咪D字頭嗰位先生 又幾好吹
小弟有少少野想請教大家

我上年就dg grad,依家做緊QS consultant,前排就報咗hkis同rics。

咁我本身有楓葉國藉,而我就想考完hkis同rics個牌之後,就去外國長住同工作。

但我發現係楓葉國係無qs

咁我想問下其實我考到牌係咪無用,同埋我係咪只需要rics個牌就夠?
可能叫cost engineer
美國果邊都無qs, 多數pm 做埋qs 野
楓葉國好難搵工做, 工種少, 人工低
唔係講笑踩qs, 楓葉國藉仲值錢過你個QS degree好多倍啦
佢之前做俊和
唔該各位意見 唯有再上網了解下
出面個市係咪好淡
jobsdb 無咩post 咁
加拿大呢面係有qs會 CIQS,但係真係唔多qs或者cost estimator嘅工

利申而家喺楓葉國
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞