[朗隊曼聯第一人] 曼聯終極FF轉會新聞暨吹水區 [22]

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
上面篇文睇到喊左
朗隊>馬仔
睇黎老豆搵到個比馬達更討厭既對象 馬達放心啦

馬達係踢得差姐, 但係唔係hea
踢得差都仲有機會, hea就真係唔好諗

馬達係上場先係咁 daddy會繼續出
肥雞其實真係作用王黎 係運
擺佢係後備總係會入埋啲符碌波 雖然係好冇科學根據 但係有種莫名其妙既作
睇黎老豆搵到個比馬達更討厭既對象 馬達放心啦

馬達係踢得差姐, 但係唔係hea
踢得差都仲有機會, hea就真係唔好諗

馬達係上場先係咁 daddy會繼續出
肥雞其實真係作用王黎 係運
擺佢係後備總係會入埋啲符碌波 雖然係好冇科學根據 但係有種莫名其妙既作用
一天不反西 一天不吃飯
場上唔覺馬仔hea喎
對利有搶迫 有回防
伊巴傳比mk mk傳中 門前掂唔到波個球係馬仔中前場死纏返黎
想問佢比賽點hea法?

訓練係咪hea就唔知
新手留名

250ney 係後備就唔反佢
場上唔覺馬仔hea喎
對利有搶迫 有回防
伊巴傳比mk mk傳中 門前掂唔到波個球係馬仔中前場死纏返黎
想問佢比賽點hea法?

訓練係咪hea就唔知

攪女示威已經大罪啦
場上唔覺馬仔hea喎
對利有搶迫 有回防
想問佢比賽點hea法?

訓練係咪hea就唔知

不過覺得佢無得上場既話唔係好投入
印象中隊友入波佢無咩擊情
又唔會同隊友擊掌咁
我隊不定期崇拜

我發覺迷西之後 個人高質左 開心左

攪女示威已經大罪啦

係,但咁就同hea係兩樣野啦
反西黨死撚哂

攪女示威已經大罪啦

係,但咁就同hea係兩樣野啦

場外表現都好睇重
就算佢場內幾勁 場外搞到咁真係幫佢唔到
反西黨死撚哂

反西 不了
場上唔覺馬仔hea喎
對利有搶迫 有回防
想問佢比賽點hea法?

訓練係咪hea就唔知

又唔會同隊友擊掌咁

性格問題
我又覺得無所謂

但都唔好失完分 走去post女相呀
仲要係俾人雪
我隊不定期崇拜

我發覺迷西之後 個人高質左 開心左

季初肥雞 同爆炸真係
依家睇落真係好似有轉機
反西黨死撚哂

反西 不了

反西即係反球會史上最偉大射手
同反球會本身有咩分別
場上唔覺馬仔hea喎
對利有搶迫 有回防
想問佢比賽點hea法?

訓練係咪hea就唔知

又唔會同隊友擊掌咁

性格問題
我又覺得無所謂

仲要係俾人雪

唔知點解覺得馬仔好自我中心
Ibra拎件9號波衫都可以不滿
你狀態下滑 唔係用加操去裝備自己而係用迫宮手段表達不滿 呢啲真係太自以為是 可能上年佢係92底下受到重用太享受做救世主既感覺 太澎漲
場上唔覺馬仔hea喎
對利有搶迫 有回防
想問佢比賽點hea法?

訓練係咪hea就唔知

又唔會同隊友擊掌咁

性格問題
我又覺得無所謂

仲要係俾人雪

你狀態下滑 唔係用加操去裝備自己而係用迫宮手段表達不滿 呢啲真係太自以為是 可能上年佢係92底下受到重用太享受做救世主既感覺 太澎漲

咁俾人拎9號的過程
係獌對佢唔住的
下個topic 決賽見?

永續朗隊

性格問題
我又覺得無所謂

仲要係俾人雪

咁俾人拎9號的過程
係獌對佢唔住的

咁呢樣可以理解既
咁件9號都係比ibra 係榮幸黎既
道理上巴打你係合理既
好睇佢點諗
主要衰在佢開個品牌搞好哂 曼先知佢原來開左個brand 溝通不足都係問題 不過馬仔都幾心雄
場上唔覺馬仔hea喎
對利有搶迫 有回防
想問佢比賽點hea法?

訓練係咪hea就唔知

又唔會同隊友擊掌咁

性格問題
我又覺得無所謂

仲要係俾人雪

咁俾人拎9號的過程
係獌對佢唔住的

公道d講
季初佢係狀態抵迷
近期已經升返晒
我諗佢同摩佬之間應該有條刺係度
所以佢無入選陣容 就貼圖示威
私生活未必係摩佬棄用佢既原因
Rojo都sd露j相去約女開房啦
睇下聯賽杯有冇馬仔

永續朗隊

迷西不亡
曼聯是一支球迷眾多的豪門球會,不同年齡段的球迷們可能會因為不同的原因而愛上這支球隊。在億萬紅魔擁躉當中,可能有相當一部分人對於紅魔的最初記憶,來自C.朗拿度和朗尼崛起的那個時代,來自奪取英超三連冠並且連續兩次進入歐冠盃決賽的那三年。在那個年代里,費格遜手下並不缺乏傑出的球星,而C.朗拿度和朗尼正是其中的代表人物。在共同為曼聯效力期間,兩人留下了許多非常精彩的配合,掀起了一股青春風暴。

曼聯時期的C.朗拿度堪稱風馳電掣的「全能人」,活動範圍非常大,突破能力極強,同時具備非常驚人的速度。C.朗拿度奔跑如風,那時候的朗尼也不慢,能夠利用強壯的身體來完成突破,分球視野的開闊自不必說。尤其是在2007-09兩個賽季有了泰維斯的加入之後,三人全部都能突善射,衝擊力非常強,都能扯動到邊路或者遊弋到中間,讓對手很難防範。在下面這次C.朗拿度和朗尼的肋部配合當中,無論是C.朗拿度腳後跟傳球還是朗尼的擺脫射門都靈性十足。

C.朗拿度胸部回做給朗尼,後者直接在禁區前重炮得手。這樣的配合在兩人的比賽中不算少見,朗尼也曾經將長傳球直接停到C.朗拿度面前,由曼聯7號順勢完成攻門。兩人中誰都可能助攻對方得分,場上位置也有很高的自由度。

兩人配合比較常見的套路還是一人拉到邊路傳中,另一人伺機後上到禁區搶點。兩人都有在兩個邊路完成突破或者接應身後球之後送出高質量傳中的能力,而說到搶點,他們自然也都不含糊。下面這次C.朗拿度助攻朗尼之後,解說點評道:「助攻者:朗拿度;入球者:朗尼。一次致命的二人配合。」

曼市打比戰當中,C.朗拿度拉到右路送出精準的快速弧線球傳中,朗尼及時後上完成搶點破門,為曼聯取得領先。

這次C.朗拿度從容調整傳中節奏找到了後點的朗尼,英格蘭球星冷靜停球之後施射得手。在左路和右路,C.朗拿度都能夠準確地找到禁區內危險地帶的隊友。

另外一種製造傳中機會的方式就是加速生趟,比如下面這次,C.朗拿度硬生生殺出一次傳中機會來,朗尼心領神會,及時到位射門得手。

說到傳中,朗尼同樣也非常出色,在遊弋到邊路時能夠選擇合適的傳中腳法來控制皮球的落點。下面的這次兩人配合,朗尼將球搓到危險地帶,C.朗拿度利用自己的快速插上和射門調整能力完成得分。朗尼的腳法和落點控制,C.朗拿度的插上和搶點能力,都在此球中展現出來。

說到邊路傳中,當然少不了C.朗拿度接到朗尼弧線球之後精彩的頭槌破網。

邊路配合是一方面,兩人在中路也有過很多精彩的連線。利用自己的視野和接球之後的銜接,朗尼能夠迅速傳出有穿透性的威脅球。再加上C.朗拿度的快速插上,這種進攻方式非常有利於在攻防轉換過程中撕開對手的防線。

C.朗拿度也能做出很多非常瀟灑或者是靈光一現的處理球,這次腳後跟一順助攻朗尼,被認為是葡萄牙球星生涯最出彩的助攻之一。

在禁區前,C.朗拿度也能玩出花樣來,比如說這次挑傳擊敗對方的平行防線,找到無人盯防的朗尼。這是一個非常瀟灑的入球,奧脫福的觀眾們也獲得了享受。

背身情況下的外腳背穿襠助攻隊友,也不在話下。

當然,提到C.朗拿度和朗尼的配合就不可能不說反擊,兩人的快速反擊(有時加上泰維斯或者其他隊友)讓人看得血脈賁張,堪稱N箭齊發。快速後上,持球推進中的做球和終結能力,給人的直觀感覺就是「爽」。光靠他們兩人,有時就能完成非常快速的反擊奔襲。下面這個入球,朗尼輕巧的磕球和最後的射門處理都非常巧妙。

還有對陣阿仙奴的這個經典入球,C.朗拿度、朴智星和朗尼三人完成反擊破門,三腳傳球,從一個禁區到另一個禁區,就在頃刻之間。

在效力多年之後,如今朗尼終於超越了「曼聯三聖」,成為紅魔隊史上的頭號射手;而在2009年加盟皇馬之後,C.朗拿度打破了銀河戰艦一項又一項紀錄,也站到了隊史射手榜的頂端。兩人的踢球風格都經歷了轉變,而當初他們在曼聯的意氣風發,也成為了一批球迷的青春記憶。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞