[朗隊曼聯第一人] 曼聯終極FF轉會新聞暨吹水區 [22]

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
訓左冇睇 估唔到朗隊仲射到呢d波
人呢!!!
人地要入真係好易 我地就...

啲把握力好到呢
馬仔ig 擺女都唔擺曼野

原來迪比先係真曼
連雞湯呢啲榜尾垃圾都逼害我猁,英足總可恥!
#YMCA
朗尼果球睇到喊撚左

有人喺高達post柒左

原來迪比先係真曼

我都覺曼球員ig 出post farewell 迪比多過c9
朗尼果球睇到喊撚左

有人喺高達post柒左

同好?
我唔係成日追

鐵血係00後最好睇嘅高達電視動畫,集集追
主要係Age同G伏太難睇
人地要入真係好易 我地就...

啲把握力好到呢

我曼作為英超把握力最低隊伍並唔係浪得虛名嘅

同好?
我唔係成日追

鐵血係00後最好睇嘅高達電視動畫,集集追
主要係Age同G伏太難睇

我覺得獨角都唔錯

模型廣告咁所以冇咩興趣追
而家好擔心大哥冚團剷

25尼
特稿】沉睡的朗尼復甦了
3小時前 Share to Facebook
now.com體育】曼聯隊長朗尼周六正式超越名宿卜比查爾頓,以250球成為紅魔史上入球最多的球員,而且這個完場前射破史篤城的救命入球,為球隊搶回1分之餘,也可能改變他在球季餘下比賽的命運。

桑馬達的烏龍球,使曼聯今場一直落後給史篤城0:1,眼見將全失3分之際,補時4分鐘,下半場入替的朗尼(Wayne Rooney)成為救世主,在左路主射罰球,笠過對方門將李爾格蘭,替球隊扳平1:1,而這個入球,是他加盟紅魔射入的第250球,打破卜比查爾頓(Sir Bobby Charlton)的紀錄,成為隊史入球最多的球員。

卜比Sir效力紅魔20年,上陣758場射入249球,場均入球0.32;朗尼在效率方面,較這位傳奇更勝一籌,2004年入「魔」後,不用13年,上陣546場入250球,場均入球竟達0.45。領隊摩連奴賽後讚不絕口說:「紀錄就是紀錄,這是英格蘭最偉大球會的紀錄,也是全世界其中最偉大的紀錄。在他之前,這個紀錄是屬於英足壇另一傳奇所擁有,因此,他現在已成為曼聯的傳奇。」

朗尼上半季因表現欠佳,失去正選,但踏入2017年,似有復甦跡象。傷癒後在英足盃4:0大勝雷丁一戰,這位前鋒便先追平卜比Sir的入球紀錄,而且比賽的第2球,他也和安東尼馬迪爾撞牆後,拉開空位助後者建功;上周對利物浦的雙紅會,後備入替後表現活躍,扳平一球功勞不小,是他在禁區左路發難,才能交給「爆炸頭」費蘭尼先頂到皮球中柱,然後輾轉下再由伊巴謙莫域頂入。

因米希達利恩及桑馬達近況不突出,朗尼或有望在餘下比賽,再次得到摩佬重用。今場賽後,除摩連奴以及被他破紀錄的卜比Sir送上掌聲,退休前和他鬧不快的前恩師費格遜,也向他致敬:「我要恭喜朗尼達到里程碑,要射入這麼多球沒有捷徑,他打破了保持40多年的紀錄。朗尼在曼聯的歷史中,值得擁有這樣的地位,我肯定他會繼續入球。」
冇卡膠就差d豬波
感動既係肥西又用入球收反西皮
琴晚佢上場都有感覺佢會-6助攻或者入波

因為琴日佢入球 我已經迷朗了
Btw佢真係好廢 轉身又轉唔到
成個人好重咁 跑都跑唔快
Daddy有冇屌球證同馬達

因為琴日佢入球 我已經迷朗了
Btw佢真係好廢 轉身又轉唔到
成個人好重咁 跑都跑唔快

好個廢lin
出到黎除左有腳遠射 都係柒柒下
球罰球好j到
尋晚白蘭特加史莫寧既後防, 和到偷笑

馬達今次又被人扣哂啲分啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞