支持婚前性行為唔代表濫

423 回覆
1778 Like 366 Dislike
支持樓主
我覺得同另一半有美滿性生活對感情有幫助
唔該唔好將性污名化啦
啲人講到扑野得男方有享受,而女方就只係配合同蝕底嗰個
咁你當我冇包括埋嗰啲落後地區啦
只係覺得落後到要掙扎溫飽 基本人權都冇嘅戰爭地區冇乜討論空間啫
咁一定有極端宗教例子㗎啦 你用數據黎支持冇問題
我係講緊我喺外國生活咁耐嘅經驗
我親身對人觀察所得嘅結論
你咪當我主觀囉
但你自己出黎生活過你會更加明白
傻啦
啲人要厄你上床乜計劃都吹得出
學生聽聽下信左咪俾人食左隻豬囉
臭雞
當樓主重視要試清楚雙方既品行,性格,及性三方面,從而去搵一個行得長行得耐既合適伴侶,呢種方法或者真係適合似樓主呢d較有主見及堅持既人。

不過幾位巴打都提及到,愛的關係,以婚姻都係兩人願意互相遷就同磨合,甚至肯犧牲自己既理想標準。對好多人黎講(包括我自己),真愛唔只係對方和自己在各樣事情上(包括相處和性愛)彼此完全滿足,更重要既係(真愛的)雙方都必須努力,包容對方缺點,和改善自己既不足。

樓主所提婚後先知性方面唔夾既例子,便包含了雙方不一同努力改變的元素。其實同理,就算品行性格性生活都夾晒,但只要出現了一件雙方都不肯遷就既事情,呢段關係都係照樣玩完。
十卜
其實人地話要留個處比老公關你咩事呢
人人價值觀都唔同嫁啦
你果套一定岩?
做咩要迫人地跟你果套呢
佢唔想婚前扑咪搵返個都唔想婚前扑既男人囉
你睇扑野咁重要咪搵返個大食男囉
你呢番說話似係講緊你未夠16歲就破咗處
你啲仔女學你咁樣就仆街都得喇
變晒做公廁同USB
拿 你就講中咗個point啦
婚前唔想有性行為既女 就搵返 婚前唔想有性行為既男
點解我攞出嚟討論 就係因為見到出面個兩個posts 都唔係呢個情況
男既好想屌 女既就唔俾屌 然而發展出問題
女既就覺得「你同我一齊都係想屌姐」
男既就覺得「我都係愛你先想屌你姐」

同埋我男朋友的確好大食 多謝關心
咁多正皮
連登毒撚轉性
其實大部分我都認同
唯獨最後個段 有啲嘢並唔係你努力遷就 就改變到

我舉個例
男既鐘意玩sm
女既 點都接受唔到呢樣嘢
咁一係男既放棄呢樣嘢 一係女既逼自己去試
好彩既 女都開始鐘意玩sm 大家啱玩
唔好彩既 個女人覺得sm好變態 好抗拒 甚至judge你有啲咁既fetish係痴撚線
結咗婚先知 可以點做?

所以我先提出 要搵一個 多方面都滿足到自己 相處到 開心既伴侶
就係因為社會選擇忽視「性生活」既重要性 從而引發婚後性生活不協調
提高咗偷食既機會率

拿 講到呢到 我重申 偷食 無論用咩籍口 都係錯
只係想帶出 呢個原因 係其中一個偷食主因 並非唯一原因 亦唔係一個理由合理化偷食
唔好再曲解我意思
咁打和ok?大家一樣Judgy Super
我本身想講嘅mp係呢樣嘢根本唔合理
唔係主要講有幾普及化
不過歡迎糾正
其實唔去judge人唔需要拉到去宗教定歷史
係基本尊重同禮貌黎嘅啫
而我相信女權嘅崛起更加影響到我地對性愛嘅觀念同權利
大部份西方國家宜家都偏左
某程度上都代表緊佢地對呢樣嘢意識立場
你絕對可以覺得呢個立場仲係少數㗎
咁你就當係我主觀啦
佢痴撚左線啊
價值觀其實無話對錯
支持又好 反對又好 自己接受到就得
唔洗強加落人地到
大家都係有需要姐
你冷靜啲咁睇多次我篇文
唔知我表達得差 定你睇得太快誤解我
我無一句係合理化「偷食」呢種低賤行為
偷食係出賣 背叛別人信任既自私行為
我只係指出 覺得用個「處」就留到男人既心係一件愚蠢既事
就好似「社會主義」咁 係一個好美好既理念 人人有錢 一齊共享快樂
但要實踐呢個理念 就要人人都做到「無私奉獻」
可惜人本身就有惡念 所以「社會主義」先失敗
而「珍惜處女」本身都係一件美好既理念
但係屌完處女就走既 亦都係男人自己本身
所以先叫你地搵個床上夾既人
要婚後性行為既 咪搵返相同理念既人拍拖
可是出面亦有好多 男既想屌 女既想留俾老公 呢到咪就係雙方持相反理念
會偷食嘅人 無論係拍拖定婚後都會偷食
就算拍拖扑咗試食咗係夾
都唔會保證到佢以後唔會偷食

SM係性癖黎
同鐘意多P / 夫妻交換互食 呢啲性癖係同一樣野黎
性癖就不嬲唔係主流野 即係唔係普羅大眾接受到
你有性癖就做之前問清楚對方仲繼唔繼續呢段關係
如果唔想坦白 就以後都唔好再提你嘅性癖
特別係婚後先突然要求玩sm
呢啲真係正仆街黎 婚前又唔坦白咗先

你鐘意玩sm可以搵返個鐘意玩sm嘅對象
但係婚前就要交代好
唔好等到結咗婚先突然話想玩sm
正常人都唔會接受到
證明你都係唔明白
成個男性user base既思維都係
結完婚 老婆用黎帶出街見親朋戚友 共同生活
有冇性技唔重要 最重要係0首 同 樣 同 性格
要享受性愛就係出面溝女 叫雞
枉你上咁多年高登
濫交都有得解釋
未睇到依嗰po我真係冇諗過原來連連登都可以咁保守
定唔同係我地太前衛 我真係睇唔透
收嗲啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞