支持婚前性行為唔代表濫

423 回覆
1778 Like 366 Dislike
對冇經驗嘅女仔會有另一套方法
慢慢幫佢探索同嘗試
盲撐滿
TLDR
慢慢幫佢探索同嘗試
同樓主講扑左睇下夾唔夾有咩分別
人地從來冇講到一刀切,唔夾就分手wor
所以話
遇著冇經驗嘅對象會有另一套方法
慢慢幫佢探索同嘗試
「萬一係床上點都唔夾 對方judge鳩你既fetish 你肯定你想成世對住佢?」

呢度佢已經講咗一唔夾就分手啦
樓主講緊婚前性行為只有優點冇缺點,婚後性行為只有缺點冇優點,呢啲叫理性討論?
只想問四個問題:
1. 你係咪耶撚?
2. 你係咪青頭?
3. 你係咪25歲以下?
4. 你戀愛經驗係咪少過2次?

No offence ,只係從你嘅說法中,令我感到呢兩點背景?
明你講咩
但有時你都要明白 溝通都係紙上談兵
好似讀書咁 記完好多theories 唔代表你去實地做intern 有一樣既表現
「先同居後結婚」就係俾個機會你去深入認識對方 一齊住先見到既嘢 同平時出街拍拖 一定唔同

90%呢到 我主要都係指
本身做人既core values
價值觀會隨時間 地點 人和事 而改變
但總有啲信念 你會揸緊
例如有啲人既core value係loyalty / integrity, etc

希望你明我講咩
仲要spin到所有「唔支持婚前性行為」係古人守舊思想
1. 否
2. 否
3. 是
4. 否
loyalty integrity 你都未知點解
即係從一而終,唔出軌,唔分手

你上面話性生活唔夾就要分手
已經打破咗你個core value啦
五十步笑百步
勁認同
性呢回事係結婚之前根本就要磨合好溝通好
一陣結完婚先發現老公係joseph既咁點算 下半世對住佢 咪盞出去偷食

利申藍絲
支持你就聰明
唔支持你就廢中 點極都唔明
憑你咁既logic
內文係點已經唔撚洗睇了
有人想婚前扑ok 有人想俾第一次自己鐘意既人無問題
個人選擇真係無誰比誰高尚
最重要可唔可以同另一半配合到啫
唔得又互相就唔到咪分手 價值觀唔同唔係小事
唔好彩結婚先發現問題咪睇下性治療師
聽落好似有性經驗會比較好但人地揀婚後先做你都無資格指指點點
討論下無壞既 反正香港性教育廿年如一日 d青頭仔聽女人話扑過野就話人公廁話人雞
唔知以為女人仲要紮腳無得出街
本身我真係嘗試睇晒兩邊,嘗試「不評論、尊重每人不同價值觀」,但睇到呢度,我忍唔住笑咗。

我好肯定你真係「知行合一」嘅青頭。

原來所謂「真愛包容一切」嘅方法,就係帶耳塞或塞對方個咀嚟做愛? 除咗痴線我諗唔到第二個詞語

將心比己,結咗婚先發覺性生活不協調,原來你老婆唔鍾意割咗包皮嘅龜頭,偏偏你三歲時已割,咁你無得包皮重生嘅情況下,你老婆蒙眼幻想住比第二條包皮撚插,甚或望住一條包皮撚J圖幻想住嚟比你插,其實呢種方式嘅磨合同你講嘅掩耳盜鈴方法無乜分別。

如是者比你做多幾次,感情無損我乜都得!
即係你25歲以下,已婚,已發生咗性行為?
嘗試習慣,習慣到就冇問題
習慣唔到,就諗方法,戴耳塞只係其中一個方法
btw點都好過你一覺得古怪就分手/離婚
我唔反對婚前性行為
但反對樓主嘅睇法
明未?
其實人越大就越明白
以過人世為前題既情況下
性滿足係難搵過靈滿足
想問下你,你屋企人好撚煩,咁你係咪會同佢地斷絕關係啊on9
你連咩係真愛都未理解
教佢正確地呻吟
睇完再睇埋九頁紙我地再講?
憑你憑我一句reply就決定我內文質素
you are no better
好老實講,我真係好懷疑你係咪拍過拖。

唔講性,講其他生活習慣,
兩個人一齊時,雙方總會有d野明明自己好頂唔順,但為了「愛」而死頂。

比如條仔好鍾意食辣,條女真係唔得。
你以為淨係得「條仔唔食辣就條女」呢個選項?
好多時條女會被「愛的幻覺」硬著頭皮死頂話:「bb,唔緊要啦,我可以試下嘅,食食下應該會慣」,
最後餐三哥咪條女食到中沙林毒氣咁,而條仔就見住條女食到咁都無mood,成餐飯咪食得好閪囉。

講話咩「用口溝通就得」,
用口講,講到自己塞榴槤都得添,
(尤其你咁強調「真愛無敵包容一切」,你同得對方結婚、婚後性行為,唔係唔包容呀?)
到最後原來都不能否認有機會不能習慣,連戴耳筒、塞老婆個口扑野咁撚清新脫俗都噏得出

呢個時候,離婚就擺明係不負責任;
唔離咩?就攪到同古時皇宮太監同宮女對食咁(連耳筒/塞口都諗得出,唔見得你地往後會持續仲想性行為),甚或兩人最終互相廝磨到變成同屋住咁款嘅怨偶。

原來呢d就係真愛,受教了。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞