支持婚前性行為唔代表濫

423 回覆
1778 Like 366 Dislike
華人一直都俾古舊思想困住 為咗達到「社會道德標準」屈就自己一生 係一件好撚蠢既事

首先 覺得婚後俾隻豬老公就一生一世既女人 唔該你唔好咁撚豬
今時今日 離婚幾咁易 要偷食幾咁易 download個app就食到女
唔係諗住用個「處」就困得住個男人呀?
未屌到你個陣 男人一定成隻狗咁乜都就哂你
到屌到之後 就無呢支歌仔唱啦 (我相好多巴打都明我講咩 肯唔肯認就另一回事)

話你知做「處」有咩唔好
1)悶 咩花式都唔撚識 多數死魚
2)緊得滯 除非老公係牙籤仔 否則太緊男人都會痛
3)以為拎住「俾咗個處你」呢個medal就留到個男人係身邊既on9諗法 實情就係「諗多咗」

我支持婚前性行為 但我唔係叫你去濫交
你想同一個人過餘生 數數手指都有幾十年
除咗搵個性格夾 性格好 專一既對象之外
乜你地唔覺得 係床上都要夾架咩?
喂 你成世只可以屌呢條友 一個唔好彩 唔撚夾
你肯定你要犧牲你下半身既幸福去換下半生有個伴?

婚前扑嘢 你先有足夠既時間磨合同溝通 同男/女朋友傾下點做先舒服 點先開心
如果你有fetish 又要睇下對方接唔接受到同你玩
萬一係床上點都唔夾 對方judge鳩你既fetish 你肯定你想成世對住佢?
結咗婚又點 大撚把係屋企得唔到滿足既男女出去偷食 咁又好好?

搵個性格 性生活都夾既人 唔好compromise是但一樣
唔好再俾古人既思想去束縛自己 但記住 唔撚係叫你去濫交 開通唔等於開放
無睇內文
但你話 「唔反對」應該好過用「支持」
咁你睇完內文再留comment
我係「支持」 唔係「唔反對」

聰明人自然明我文中講既嘢 保守古舊型既人 就好似廢中咁 點講都唔會明
樓主立場有理據支持而唔偏激
support
覺得出面嗌「老婆一定要係處」/「婚前性行為係pure evil」個班人同耶撚一樣咁虛偽
咁人地鍾意老婆係處都係佢地嘅自由黎嘅
但係唔可以因為自己嘅preference就label所有婚前破處嘅女人囉
最起碼要計劃緊結婚先去扑
有啲人根本冇打算結婚
純粹拍拖為扑野發洩性慾
咁仲講乜野婚前床上試夾唔夾
連婚都未談唔上 學咩人講婚前試性愛
不過都有一種例外
就係如果兩個都有共識唔傾結婚
咁嘅共識下扑野就冇所謂 反正你情我願
但如果一方想結婚 一方只想拍拖扑野唔想結婚
咁我絕對會建議前者諗清楚後先決定扑唔扑
其實做愛未做愛囉

唔好講個啲古人嘅思想,守埋啲無謂嘅道德觀念

你話唔好殺人放火,就話驚傷害人遮

大佬,兩個人做愛傷害邊個啊?毒撚嘅玻璃心?

你話驚害左下一代嘅,避孕未得囉。

咁仲有咩問題啊?
要幾耐先扑得嘢 每個人心中把尺唔同 但點解set到個道德timeline上喜馬拉雅山
要談婚論嫁先扑得 咁係咪要落咁訂 過咗大禮 俾咗禮金先屌得
如果發現唔夾 call off咪一樣咁撚hurt
早發現梗係好過婚前一刻先發現啦

如果我同你拍撚咗兩年拖 係床上溝通極都夾唔到
可能我一晚要一次 你一個月先肯一次
我點解仲要同你談婚論嫁呀
哂鳩氣 根本就係睇個男人點 佢係愛你既 你比唔比佢佢都唔會出去滾架啦 相反你比完佢都會出去玩 你覺得值既咪比囉 家陣咩年代
我諗令女人擔驚受怕有兩個主因
1)係女人角度 覺得男人靠呃呃哄哄 哄人上床就飛起人
2)典型華人社會灌輸女人 「唔好咁易益啲男人」
扑嘢兩方都suppose係開心 satisfied
唔單係男人一方面take 女人淨係give
其實雙方都give and take
呢個post開俾出面話想俾個處老公個絲打 同埋 拍咗四年拖都無得屌既巴打睇
係床到唔夾 / 價值觀唔一樣 已經唔需要勉強落去
無人係irreplaceable 失過戀既人一定明
婚後扑完發現唔夾就要離婚?痴撚線
真愛嘅話,就算唔夾都會試到夾啦
拍拖又好,結婚又好,都係要講互相尊重、遷就

性就係要慢慢採索 先知自己條線去到邊
呢一刻想一個月扑一次
唔等於呢世人都係一個月扑一次嘅

一個一晚要一次
一個一個月先肯一次
咁咪兩個都犧牲下 拎個中間平衡點囉
兩個係都唔同時讓步 咁咪分手囉
根本未夠資格講結婚
我想講 乜唔係知道對方係真愛先會結婚嘅咩
樓主係呢種「唔肯定係咪真愛都去結婚」嘅人?
樓主覺得「真愛係會因為床上唔夾而離婚」?
咁你眼中嘅婚姻都幾兒嬉
終於出現啦
性生活係人生不可分割既其中一個需要
好似食慾咁 有人食得多啲 有人食得少啲
分別在於 食嘢 一人一碟
扑嘢 一定要兩個人一齊做
如果我想屌 你又唔想屌 咁姐係要犧牲我既慾望啦?
我要捱餓 因為你餵唔飽我
我唔係講緊 婚後扑嘢發現唔夾就即刻離婚(你係咪白痴 咁都理解錯...)
係講緊 你餵唔飽另一半 然後如果有一日佢出去叫外賣食 咪一樣係婚姻破裂囉

我而家叫你地 一早去試 試完咪知大家口味相唔相同搵個胃口一樣既人呀
唔好自己細食 搵到大食既人 然後逼鳩對方食少啲嘢
婚姻係神聖嘅
真愛係唔會出去叫外賣食

你自己理解下啦
可能你個結婚對象根本唔係你真愛
抑或樓主你認為「只要床上夾,唔洗要係真愛,都可以結婚」?
你其實係咪讀書唔多...?點解言談/思維會咁唔logical

我既真愛係三方面都滿足到我既先係真愛
生活 性格 性生活

而你呢種典型華人既真愛只有 生活同性格 兩樣嘢

你搵真愛易過我 因為人地要滿足我多你一個要求先同到我結婚
你係咪睇唔明我篇文講既嘢
唔通我用字太深...?
我邊一句suggest緊你 「只要床上夾 唔使真愛都可以結婚」
你指出返 等我睇下跟唔跟到你思路
我搵一個同我一樣相信婚姻係神聖,價值觀契合,會尊重會遷就嘅人就已經足夠,因為任何野都會取得平衡夾到。
err, good for you, but is this what we have been discussing?
我叫大家唔好compromise性生活需求 唔代表呢個係唯一
你到底明唔明
我嘅真愛定義係指靈魂心靈上嘅perfect match
性生活只係情趣,唔應該算入真愛嘅準則入面
所以拍拖期間唔夾咪分手囉
何必要勉強自己婚前試性
勉強係指唔願意但又去做
試完就分手 又好好玩?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞