支持婚前性行為唔代表濫

423 回覆
1778 Like 366 Dislike
咁我明啦 你係性慾低既人 所以長期聖人mode
但你真愛準則唔應該套落人地到 我對真愛既要求多你一個requirement
點解你要好似成個中坑老屎忽咁教人咩係真愛
其實樓主係「支持」「婚前性行為唔代表濫」,唔係「支持」「婚前性行為」,所以用「支持」係無問題。
照你咁講 你又憑咩教人咩係真愛呢
五十步笑百步
嘩 睇到呢個post先知
原來連登有啲人保守到好似周浩鼎咁
性生活係情趣
情到濃時扑係冇問題
但如果一方勉強就唔應該進行落去

唔通一方勉強緊 你又話佢性慾低咩
根本當時未係雙方都情到濃時
講緊雙方願唔願意啊
wtf 我份人 同蠢人唔係好傾到計
覆埋呢句唔講啦 你真係典型廢中教出嚟既痴線佬
無人逼你婚前試性呀
如果雙方都性慾低 咪咁happy ending囉
如果一方大食男 一方性冷感女 唔試就結婚
咁咪犧牲咗大食男囉
結咗就成世架喎 咁點解要逼大食男食少啲 / 逼冷感女食多啲

同埋我叫你試 然後溝通呀!!!!!!!!!!!
你碌返試去睇文啦柒頭
溝通完 磨合唔到先再算呀
就同性格一樣 先溝通 再磨合
唔係叫你試完就分手呀

屌 同蠢人講嘢真係好撚炆
性生活係情趣
情到濃時扑係冇問題
但如果一方勉強就唔應該進行落去

唔通一方勉強緊 你又話佢性慾低咩
根本當時未係雙方都情到濃時
講緊雙方願唔願意啊
咁你呢啲係強姦啦 一方唔願意都照屌
勉強乜撚呀 講嘢清楚啲啦

屌 block撚柒你 根本唔明我篇文既中心主旨
同蠢人講嘢真係死好多細胞
唔只死魚
係0性生活 一扑=生bb
恆常性生活 根本好平常 做足安全措施 食事前丸/戴套 搞掂
咩野時代呀,扑野根本就人類本能,
係女人先會咁撚幼稚守閪如玉
講到人一生唔洗性咁 淨係傳宗接代咁
得罪講句有呢種諗法既人 諗下自己其實都係你地老豆老母開心既副產品黎
你自己唔洗但唔代表人地唔要
呢樣野係動物與生俱來既野黎 唔明有乜要咁保守
有d人直頭係試完先知自己咁有需要
到時候自己慾求不滿唔好喊
點解社會要有性治癒師 因為過多過少都係病黎
香港人唔好咁偽保守啦 好好地教導下性教育仲好
你唔好拎真愛做擋箭牌啦
你包裝到件事咁美好咁夢幻好咩?
其實講到底咪又係開心唔開心夾唔夾既野

嗰啲唔唔夾遷就對方既人好撚有責任心好撚偉大,
但講到尾個責任心同偉大既高尚感咪又係出於自己

人地raise個topic講好實際既野
你就用番思想去駁人

同埋你真愛係指唔夾但愛對方而一齊
如果有條件,點解唔搵個又夾又愛?
講得出"有真愛,扑野都可以遷就"個d 一係聖人,一係青頭...

當你係一個好鐘意扑野既人,而你女友又成日淨係著住條底褲周圍走引尻你時,但唔俾你扑,因為佢一句:"我唔太鐘意呢樣野",你就會明家啦細佬。
真愛係靈魂思想都夾
性生活自然都夾到
我都覺,俾咗個處初戀,佢話會好好珍惜,因為係佢第一個處,
到頭來佢出軋,對方唔係處,哈,我咪又咩都唔係
所以留處無讑男女,留處俾第時結婚對象係無L用架,結完婚照出軋
認同樓主,見唔少cases係結咗婚先發現另一半係性冷感或無乜性趣,呢啲點都唔會傾得掂,最後咪又係離婚,家事法庭係會接納性生活不協調為離婚原因,可想而知呢樣嘢唔係話大家傾下就搞得掂(反而唔接納性格不合為原因

如果拍拖時大家都係認真唔係玩玩下,性生活有助增進感情嘅交流,最緊要做足安全措施。同埋呢樣嘢係男女都會爽,咪講到益咗個男仔先得架
係香港好多呢種人
佢地就好似道德判官咁
「你拍拖三個月就扑嘢? 濫!」
「唔係處? 臭雞!」
唔講以為佢哋飲滴露大
我就暫時未見過「靈魂思想都夾而性生活夾唔到」嘅例子
如果因為天生身體結構(eg J size)而嫌棄對方,呢種就唔係真愛。
如果講緊性技巧,呢樣可以慢慢調教,最後都會夾到。
哎屌 呢啲reply先高質
有哂論點論據
講中我講既嘢
我只係指出 「性生活」 同 「性格」一樣咁重要
搵個性格夾 都要搵個床上夾
所有嘢都夾先再諗結婚 唔係犧牲雙方去成就「婚姻」
性慾都可以激發、調教慢慢提升
並唔係定死咗嘅野黎
我覺得婚前性行為ok
但前提大家真係有感情
掂啦掂啦 終於有正常人回我
俾前面個蠢人搞到我好撚炆
係咁同我講係真愛就會傾得掂性愛
本身大家胃口/口味 唔一樣既話 無論點傾都係唔會夾到
可能條女鐘意玩bondage 但係條仔淨係做vanilla sex
咁點? 逼條女放棄bondage定逼條仔一齊玩bondage?
邊一個方法都會令是但一方唔開心
所以我emphasise咗唔係「濫」
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞