支持婚前性行為唔代表濫

423 回覆
1778 Like 366 Dislike
你主張 「性慾高一定要搵返性慾高嘅人,反之亦然。」
當床上試完發現一個高一個低,就分手止蝕離場。

我主張「性慾低嘅人可以慢慢調教到性慾高」
分手原因應該要係性格上/價值觀上嘅不合,而唔係性生活不合,
再者,搵一個性格夾嘅人都已經難,如果經歷過咁多事後因為單單性唔夾就分手,咁真係浪費時間同精神。
因為破壞左”愛 “ !
做愛係要相愛到最後一刻,至死不渝既時候先做嘅事情,婚前性行為令到愛變得普通,冇咁神聖!

利申:好撚似係
召喚結婚要娶處女潮文
係可以
但係每個人都有佢自己模式同步調
無可能一模一樣而且分別都好大

就算性愛都好多因素
唔係淨係抽插size呢啲
有啲人可能淨係享受氣氛,但對方既成長環境係好現實既,根本唔知咩叫氣氛,你話可以點解決
又有啲人好享受前戲,但對方接受唔到用手用口又點

你實答話咁遷就囉磨合囉
但一個人之所以形成一個社會上既”人”
係由好多不可改變既客觀因素組成,家庭背景,性格,成長經歷,學識等等等等
要你夾硬去磨合人,自己唔開心之餘亦都唔係對方一開始鍾意嗰個你,效果亦未必好

所以先要試左再進行承諾,以前社會就係太多先承諾後認知既悲劇

同埋我好想補充既係
可能你個人生過得太幸福,你嗰comment充分表現出無知同目光狹隘,無攻擊你,我只係陣述
耶撚必勝論
無論咩topic 只要加入「神聖」呢個字眼 只要你唔跟足佢做 你就係污糟 unholy
我認為分手原因唔應該因為性不合就分
自問表達能力真係不及你
你好仔細分析到我想表達既嘢
跟你學嘢

btw我已經block咗個條友 睇唔到佢覆咩
同埋磨合唔一定係令人痛苦
磨合可以係經歷患難共同努力,努力過程同結果都會令雙方開心
其實性行為同結婚有咩關係?
唔好再畀啲所謂道德束縛自己啦
你上面話性格可以係合理分手原因

好遺憾性格無論係字眼定字義都包括左性
性係情感同行為傾向既結合

無左係缺憾
全人類一齊缺憾就好嚴重
成班毒撚
條女扑過但同你得你俾到高潮佢仲正啦
你一開始打既野都表達得好好喎
我只係將你既論加番少少解釋同例子打番出黎,無乜特別
真係聖人不死大盜不止
香港就係太多聖人搞到而家咁
其實我好認同樓主講法
性關係係一對男女中係非常重要
但係保守思想就成日迴避呢樣野
你睇下幾多夫妻離婚係因為性生活問題就知
連登仲吹捧處女情意結
性生活唔夾, 無論男女都大大增加出軌可能
經歷患難本身咪痛苦囉
有得揀邊個想主動投入患難入面

你唔好咁啦
堅,男人真係好介意對手滿唔滿足,滿足唔到條女快感會打個折扣

破處只係未破前有神秘感好想插,攞左隻豬咪又係閪一塊
你喺連登數處女有咩唔好? 比連登仔屌到反艇
多數 有處女情意結嘅人
都係處男
咩話 同我互笠高帽
承讓承讓
但係濫又唔會反對婚前性行為?
首先 我唔明點解你唔一開始就搵到「夾/合適」既人
而係揀個「未知數」 然後要花時間去搵個therapist去amend當初做既決定

同埋你真係可以多啲個腦諗下 點樣辯駁人先最有力 用論據 理性地一巴巴咁車落人地到
而唔係好似爛仔咁大叫「咁你唔去做雞? 咁你唔點點點 咁你唔咁咁咁?」

睇多次我篇文啦 唉 講到口都臭
我話「性」同「性格」一樣咁重要 搵個性格啱 床上又夾既人

唉 攞命
唔明 sorry
我同女朋友都好享受性生活
大家仲因為咁發掘到大家鐘意玩乜
好撚有性福
恭喜你 唔好分手 攬住佢過人世
有咩正得過係床到啱玩到仆街 係床外又相處開心
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞