支持婚前性行為唔代表濫

423 回覆
1777 Like 366 Dislike
你岩。但十個有九個都係濫

做倫敦金果班都唔代表一定貪錢。 但十個九個係咁解

年中唔知有幾多個人用"試" 去做理由 換畫
o岩呀成件事講得通 係要試先知自己真正口味
但要試幾耐? 現實有幾多樣野可以盡善盡美?
今次呢個唔得 下次實得? 點先叫90%
講到最後 條界都唔知去左邊
唔識規管自己去"試" 同濫有咩分別?

不嬲道德都係個人對自身既追求
對自己有要求既人 自然知道底線係邊 自然會尊重loyalty
我有叫你係咁試咩 你睇多次我一開始段文最後個段落
一段感情有冇未來 你多多少少都feel到
我叫你同自己男/女朋友試完再溝通
唔係叫你試完唔啱就分手 講咗幾萬次 唔係叫你地去濫交

又轉龍門
既然拍緊拖試完會溝通,點解婚後就溝通唔到要離婚/偷食?
老婆梗係自己調教啦ON9仔

駛唔駛幫手調教你未婚妻?

所以所謂嘅真愛,歸根究柢咪就係將對方當咗係附屬於自己嘅貨物,當佢係一手衫、一手鞋吧

有時分唔到個啲假膠定真心 是但啦

其實我好多謝我現任既exes
調教到啱啱好fit哂我
我一嚟就坐享其成

調教到啱啱好fit哂我
我一嚟就坐享其成

當你變成你現任嘅ex
佢嘅下任都會多謝你
做雞都唔代表濫 揾食姐
今時今日非處太多風險了
你岩。但十個有九個都係濫

做倫敦金果班都唔代表一定貪錢。 但十個九個係咁解

對自己有要求既人 自然知道底線係邊 自然會尊重loyalty

我淨係理解到你講o既野係叫d人首先婚前性行為,如果唔夾就去搵第二個,直到搵到個夾為上
咁都唔係叫人係咁試?(
可能我蠢啦理解唔到你比較高階o既思想
華人一直都俾古舊思想困住 為咗達到「社會道德標準」屈就自己一生 係一件好撚蠢既事

首先 覺得婚後俾隻豬老公就一生一世既女人 唔該你唔好咁撚豬
今時今日 離婚幾咁易 要偷食幾咁易 download個app就食到女
唔係諗住用個「處」就困得住個男人呀?
未屌到你個陣 男人一定成隻狗咁乜都就哂你
到屌到之後 就無呢支歌仔唱啦 (我相好多巴打都明我講咩 肯唔肯認就另一回事)

話你知做「處」有咩唔好
1)悶 咩花式都唔撚識 多數死魚
2)緊得滯 除非老公係牙籤仔 否則太緊男人都會痛
3)以為拎住「俾咗個處你」呢個medal就留到個男人係身邊既on9諗法 實情就係「諗多咗」

我支持婚前性行為 但我唔係叫你去濫交
你想同一個人過餘生 數數手指都有幾十年
除咗搵個性格夾 性格好 專一既對象之外
乜你地唔覺得 係床上都要夾架咩?
喂 你成世只可以屌呢條友 一個唔好彩 唔撚夾
你肯定你要犧牲你下半身既幸福去換下半生有個伴?

婚前扑嘢 你先有足夠既時間磨合同溝通 同男/女朋友傾下點做先舒服 點先開心
如果你有fetish 又要睇下對方接唔接受到同你玩
萬一係床上點都唔夾 對方judge鳩你既fetish 你肯定你想成世對住佢?
結咗婚又點 大撚把係屋企得唔到滿足既男女出去偷食 咁又好好?

搵個性格 性生活都夾既人 唔好compromise是但一樣
唔好再俾古人既思想去束縛自己 但記住 唔撚係叫你去濫交 開通唔等於開放

如果你同你伴侶性生活唔夾,但係其他野都夾,你係咪一樣會諗辦法飛左佢?

我用我自身答你
我唔會 相反我試過壓抑自己去將就對方
可惜最後都因為價值觀同埋追求既嘢唔同而分手
直到我遇到現任 好彩既係 現任各方面都滿足到我

我唔係鼓吹大家係性生活唔夾就要分手
但如果呢個係你人生中重視既其中一環 咁你要認真考慮
因為你要犧牲自己餘下幾十年既其中一個需要同呢個人一齊

自己衡量 呢樣嘢人人唔同
覺得出面嗌「老婆一定要係處」/「婚前性行為係pure evil」個班人同耶撚一樣咁虛偽

點解虛偽 唔俾真係想咁

因為 大部分係連登既處女黨都唔係處男
反對婚前性行為個班只係反對「女人婚前性行為」
轉個頭就會話 扑嘢係男人天性 係需要

我話虛偽既 係呢類人
我clarify返等相應人士對號入座

咁實有呢類人 不過唔好張兩樣嘢扣埋 唔一定

我淨係理解到你講o既野係叫d人首先婚前性行為,如果唔夾就去搵第二個,直到搵到個夾為上
咁都唔係叫人係咁試?(

咁算啦 明就明 唔明就唔明
同埋 真係唔好曲解我意思 我講既嘢好明確 唔係叫你唔夾就散
而家唔係講性生活 係講一種承諾 係身心只屬於一個人的承諾
華人一直都俾古舊思想困住 為咗達到「社會道德標準」屈就自己一生 係一件好撚蠢既事

首先 覺得婚後俾隻豬老公就一生一世既女人 唔該你唔好咁撚豬
今時今日 離婚幾咁易 要偷食幾咁易 download個app就食到女
唔係諗住用個「處」就困得住個男人呀?
未屌到你個陣 男人一定成隻狗咁乜都就哂你
到屌到之後 就無呢支歌仔唱啦 (我相好多巴打都明我講咩 肯唔肯認就另一回事)

話你知做「處」有咩唔好
1)悶 咩花式都唔撚識 多數死魚
2)緊得滯 除非老公係牙籤仔 否則太緊男人都會痛
3)以為拎住「俾咗個處你」呢個medal就留到個男人係身邊既on9諗法 實情就係「諗多咗」

我支持婚前性行為 但我唔係叫你去濫交
你想同一個人過餘生 數數手指都有幾十年
除咗搵個性格夾 性格好 專一既對象之外
乜你地唔覺得 係床上都要夾架咩?
喂 你成世只可以屌呢條友 一個唔好彩 唔撚夾
你肯定你要犧牲你下半身既幸福去換下半生有個伴?

婚前扑嘢 你先有足夠既時間磨合同溝通 同男/女朋友傾下點做先舒服 點先開心
如果你有fetish 又要睇下對方接唔接受到同你玩
萬一係床上點都唔夾 對方judge鳩你既fetish 你肯定你想成世對住佢?
結咗婚又點 大撚把係屋企得唔到滿足既男女出去偷食 咁又好好?

搵個性格 性生活都夾既人 唔好compromise是但一樣
唔好再俾古人既思想去束縛自己 但記住 唔撚係叫你去濫交 開通唔等於開放

如果你同你伴侶性生活唔夾,但係其他野都夾,你係咪一樣會諗辦法飛左佢?

我用我自身答你
我唔會 相反我試過壓抑自己去將就對方
可惜最後都因為價值觀同埋追求既嘢唔同而分手
直到我遇到現任 好彩既係 現任各方面都滿足到我

我唔係鼓吹大家係性生活唔夾就要分手
但如果呢個係你人生中重視既其中一環 咁你要認真考慮
因為你要犧牲自己餘下幾十年既其中一個需要同呢個人一齊

自己衡量 呢樣嘢人人唔同

我既真愛係三方面都滿足到我既先係真愛
生活 性格 性生活

我只係指出 「性生活」 同 「性格」一樣咁重要
搵個性格夾 都要搵個床上夾
所有嘢都夾先再諗結婚 唔係犧牲雙方去成就「婚姻」

上面講過,磨合即係互相遷就,但樓主反對互相遷就(犧牲雙方)
結論:性生活唔夾=唔會結婚=會分手
我諗啲處永遠唔會明
同另一半性生活夾 係幾咁重要
仲覺得留個處俾以後老公就會婚姻幸福美滿
呢舖食住花生睇佢地中伏
其實做愛未做愛囉

唔好講個啲古人嘅思想,守埋啲無謂嘅道德觀念

你話唔好殺人放火,就話驚傷害人遮

大佬,兩個人做愛傷害邊個啊?毒撚嘅玻璃心?

你話驚害左下一代嘅,避孕未得囉。

咁仲有咩問題啊?

我諗令女人擔驚受怕有兩個主因
1)係女人角度 覺得男人靠呃呃哄哄 哄人上床就飛起人
2)典型華人社會灌輸女人 「唔好咁易益啲男人」
扑嘢兩方都suppose係開心 satisfied
唔單係男人一方面take 女人淨係give
其實雙方都give and take

但有冇諗過其實好多女人嘅角度
佢地嘅愛情唔同男人
佢地拍拖係純愛
可以冇性
而唔想俾都係佢嘅權利
唔係下下都give and take
隔離po樓主淨係得個give字

你嘅一嘅觀點我都同意
我都唔反對婚前性行為
但唔係個個case都係咁簡單

咁都唔係叫人係咁試?(

你講到明,性生活唔夾就唔會結婚,唔結婚咁終有一日會分手架啦。
唔通你會同呢個人拍死一世拖?你嘅講法明顯係唔會同呢個人拍死一世拖,即係會分手。

咁都唔係叫人係咁試?(

曲解就唔知有冇啦
"性生活唔夾,你肯定會成世對住佢?"
=性生活唔夾,你唔會成世對住佢=分手
你係唔100% sure/企硬係你立場就唔好用反問啦
我諗啲處永遠唔會明
呢舖食住花生睇佢地中伏

對象自己揀,就算日後後悔,自己都需要承擔返責任。
你冇咁嘅覺悟,就唔應該結婚!
反對婚後性行為
我諗啲處永遠唔會明
呢舖食住花生睇佢地中伏

所以你咪扑咗條女先,扑到啱啦,
然後就好有覺悟咁叫人婚後性行為、要真愛耳塞包容一切、有覺悟地賭一鋪婚後性生活會唔會食晒屎囉!

挑!
agree
我諗啲處永遠唔會明
呢舖食住花生睇佢地中伏

你地d同高皓正一鳩樣,算鳩數啦你!

調教到啱啱好fit哂我
我一嚟就坐享其成

當你變成你現任嘅ex
佢嘅下任都會多謝你

邊有咁多人好似樓豬咁鍾意千人斬㗎 仲要好開心咁話坐享其成
調教到啱啱好fit哂我
我一嚟就坐享其成

當你變成你現任嘅ex
佢嘅下任都會多謝你

邊有咁多人好似樓豬咁鍾意千人斬㗎 仲要好開心咁話坐享其成

佢嘅口吻十足夜場蒲精
咁都唔係叫人係咁試?(

曲解就唔知有冇啦
"性生活唔夾,你肯定會成世對住佢?"
=性生活唔夾,你唔會成世對住佢=分手
你係唔100% sure/企硬係你立場就唔好用反問啦

其實樓主都搬左好耐龍門 又成日叫人睇番自己打過既野
成篇野重點 性生活>一切 係呢個assumption 既情況下 仲講咩 loyalty?
樓主你要明白 你成篇文前提係永冇止境 性生活唔岩就分手 但又強調唔係濫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞