支持婚前性行為唔代表濫

423 回覆
1778 Like 366 Dislike
又轉龍門
既然拍緊拖試完會溝通,點解婚後就溝通唔到要離婚/偷食?
有時分唔到個啲假膠定真心 是但啦
其實我好多謝我現任既exes
調教到啱啱好fit哂我
我一嚟就坐享其成
當你變成你現任嘅ex
佢嘅下任都會多謝你
做雞都唔代表濫 揾食姐
今時今日非處太多風險了
我淨係理解到你講o既野係叫d人首先婚前性行為,如果唔夾就去搵第二個,直到搵到個夾為上
咁都唔係叫人係咁試?(
可能我蠢啦理解唔到你比較高階o既思想
我用我自身答你
我唔會 相反我試過壓抑自己去將就對方
可惜最後都因為價值觀同埋追求既嘢唔同而分手
直到我遇到現任 好彩既係 現任各方面都滿足到我

我唔係鼓吹大家係性生活唔夾就要分手
但如果呢個係你人生中重視既其中一環 咁你要認真考慮
因為你要犧牲自己餘下幾十年既其中一個需要同呢個人一齊

自己衡量 呢樣嘢人人唔同
咁實有呢類人 不過唔好張兩樣嘢扣埋 唔一定
咁算啦 明就明 唔明就唔明
同埋 真係唔好曲解我意思 我講既嘢好明確 唔係叫你唔夾就散
而家唔係講性生活 係講一種承諾 係身心只屬於一個人的承諾
我既真愛係三方面都滿足到我既先係真愛
生活 性格 性生活

我只係指出 「性生活」 同 「性格」一樣咁重要
搵個性格夾 都要搵個床上夾
所有嘢都夾先再諗結婚 唔係犧牲雙方去成就「婚姻」

上面講過,磨合即係互相遷就,但樓主反對互相遷就(犧牲雙方)
結論:性生活唔夾=唔會結婚=會分手
我諗啲處永遠唔會明
同另一半性生活夾 係幾咁重要
仲覺得留個處俾以後老公就會婚姻幸福美滿
呢舖食住花生睇佢地中伏
你講到明,性生活唔夾就唔會結婚,唔結婚咁終有一日會分手架啦。
唔通你會同呢個人拍死一世拖?你嘅講法明顯係唔會同呢個人拍死一世拖,即係會分手。
曲解就唔知有冇啦
"性生活唔夾,你肯定會成世對住佢?"
=性生活唔夾,你唔會成世對住佢=分手
你係唔100% sure/企硬係你立場就唔好用反問啦
對象自己揀,就算日後後悔,自己都需要承擔返責任。
你冇咁嘅覺悟,就唔應該結婚!
反對婚後性行為
所以你咪扑咗條女先,扑到啱啦,
然後就好有覺悟咁叫人婚後性行為、要真愛耳塞包容一切、有覺悟地賭一鋪婚後性生活會唔會食晒屎囉!

挑!
agree
你地d同高皓正一鳩樣,算鳩數啦你!
邊有咁多人好似樓豬咁鍾意千人斬㗎 仲要好開心咁話坐享其成
佢嘅口吻十足夜場蒲精
其實樓主都搬左好耐龍門 又成日叫人睇番自己打過既野
成篇野重點 性生活>一切 係呢個assumption 既情況下 仲講咩 loyalty?
樓主你要明白 你成篇文前提係永冇止境 性生活唔岩就分手 但又強調唔係濫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞