支持婚前性行為唔代表濫

423 回覆
1778 Like 366 Dislike
我問你四條問題,係問你。
咁你又話自己唔係青頭,又話自己係25歲以下。

咁你講到婚後性行為咁真愛無敵,講到用口溝通就得,唔駛下下做。

下?原來你都係婚前性行為嘅實踐者。
咁你聲大大把鬼咩?
同馬克思邊收恩格斯呢個資本家嘅資助,一邊講共產主義有乜分別?

所以共產主義咪最終破產囉
事實係我條女嗌得好好聽,我亦唔需要同冇割過包皮,我條女亦好滿意我成個package。

係咪叫你做乜都得?
請你縮返入你老母個閪喇咁
你根本成個concept扭曲晒
唔斷絕關係,但關係不睦,that’s it。

原來你嘅「真愛論」只係要製造一對對「同一屋簷下」嘅怨偶?wtf
而家又唔用耳筒、唔塞佢個咀,改玩教叫床啦?
其實你地真係要冷靜啲 我無指點人地婚前定婚後先扑嘢
我只係指出
你係「婚後」派既 搵返一樣撐「婚後」既人拍拖
唔好一個「婚前」男配一個「婚後」女 or vice versa.
然後拍到兩個都要生要死
eg.
個男既就好想屌
個女既就驚蝕低唔準屌

然後捱到結婚開齋 正式有得屌啦 先發現係床上唔夾
紙就簽咗啦 唔離得婚 可以點?

我只係想提出「性生活」應該係屬於擇偶條件其中一欄
性格 有得磨合
萬一你有啲咩性僻 呢啲唔係磨合得到既嘢

就係咁
支持資本主義嘅人,咁係咪要支持埋中國特色嘅社會資本主義啊on9
華人對性呢樣野有潔僻
民族根本性
講到真愛咁無敵,原來都係婚前性行為兼只係咁好彩比你扑著個夾嘅。仲好意思叫人縮入老母個閪?

你慢慢縮番入你條女個閪到先啦
所以香港地性教育 真係好撚差 好落後
連登真係多痴線佬
問題係你一開波講到真愛咁撚無敵、婚前唔駛扑、用口溝通就得,仲原教旨過馬克思呢

點知原來你都係實踐婚前性行為,
你呢d咪正宗行緊「中國特色嘅社會主義」嚟屌鳩人資本主義囉

真係笑到有腹肌
認同呢位巴打講既野 連登呢一兩年既兩性風氣真係好差
唔係處就係雞
至於咩非處不娶 果類個人價值觀問題我唔評論 但唔該唔好盲目鼓吹散播呢一類 咁主流既價值觀 真係害死下一代
啲女ig followers 多少少又話人臭雞 你嫌臭既咪unfollow 囉 又要stalk 人又要J 其實已經見到好多人盲反非處女
係呢個post 上面已經有幾位巴打已經講過
有冇婚前性 就好似咸魚白菜 各有所好 如果要講現實
其實係一個M-shaped situation
我朋友圈入面 好多對夫妻朋友都係 唔太重視性(唔係冇性) 亦都無因為咁而婚姻破裂
但佢地可以行到好遠 二三十年既都有
婚前我自己係支持既 但點解討論左咁耐 講到好似婚前百利無一害?
而呢個post 又有成千個讚好 單靠樓主果3點 處女既唔好處?

利申 理性討論
所以你同你果1,2個『真愛』有婚前性行為可以學多幾多招式咁把炮呀?
定係你有十幾個『真愛』可以同你練到48手做武林高手呀?

仲有,緊有咩唔好? 緊可以變鬆,你鬆可唔可以變緊? 你覺得你條仔鐘意緊到痛定鬆到冇感覺?

除左你話大家可以夾下性生活協唔協調係比較合理之外,其餘都係一個非處比自己既辯解
至於咩非處不娶 果類個人價值觀問題我唔評論 但唔該唔好盲目鼓吹散播呢一類 咁主觀既價值觀 真係害死下一代
can't agree more
老細 你一定係「婚後」派
首先 我個人私生活真係唔輪到你加把嘴 至少我一次綠帽都無派過
第二 鬆真係有得變緊 你去做運動就得 請google「收陰」
第三 非黑即白? 唔係緊到痛就一定鬆到無感覺 無中間?
最後 點解非處要為自己辯解 無犯法亦無犯罪 辯解啲乜嘢?
如果係「知行合一」守貞嘅講婚後性行為,我雖然唔多理解但會尊重,亦唔會評論太多。

但頭先樓上有件講到真愛超無敵,性喜好可以用口夾唔駛真正試嘅,點知chok多兩chok,原來都係一個婚前性行為實踐者。

呢類得把口,將個道德高地set到吊頸咁高但自己break the law嘅,我就最睇唔起。
點解虛偽 唔俾真係想咁
真係想咁,知行合一嘅,我雖不理解但會尊重,亦唔會對佢說三道四。

但頭先樓上有件講到真愛超無敵,性喜好可以用口夾唔駛真正試嘅,點知chok多兩chok,原來都係一個婚前性行為實踐者。

呢類得把口,將個道德高地set到吊頸咁高但自己break the law嘅,我就最睇唔起。
補多句
唔係條條仔都鐘意 純情處女
亦有人欣賞床技了得既女朋友
你俾個恥笑emoji我唔會令我覺得ashamed
至少我有本事satisfy我男朋友
樓主由自爆做過愛加男友大食負評數隨之而來
因為 大部分係連登既處女黨都唔係處男
反對婚前性行為個班只係反對「女人婚前性行為」
轉個頭就會話 扑嘢係男人天性 係需要

我話虛偽既 係呢類人
我clarify返等相應人士對號入座
乜你覺得我care啲正負皮咩 又唔可以換錢
正皮有幾多人係比個標題 而唔係比樓主嘅內容

痴線樓主一見到人地唔同意佢嘅睇法就即刻tag人地做「婚後派」
但係佢回應人地又會叫人地諗下灰色地帶唔好非黑即白
即係想點 公就你贏,字就我輸

雙重標準到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞