支持婚前性行為唔代表濫

423 回覆
1778 Like 366 Dislike
樓主理得人地 又唔係你條女
我成日諗,乜嘢係道德,有違所謂的道德,究竟係違反咗啲乜嘢
有啲人能夠完仼將性同愛分開
變相生理需求與情感需求不一定相連
但不論男女,大部分人並不如是
特別對女性,我認為樓主嘅想法太理想
性事無礙係一段關係嘅一個階段
只係,若太早發生,而雙方未能走下去
往往就對女生造成陰影,害怕再受情傷

我認為作為一個男性
係有相應嘅責任、義務
去控制好自己嘅性慾
減少傷害到別人嘅機會
始終有啲人真係好介意
仲講中學生應否談戀愛呢D題目?
你都有道理呀
照顧別人感受 係一件幾難做既事 所以都幾值得欣喜

所以我指出 女性都要改變下個思維 唔好成日覺得 「扑嘢係滿足男人需要 要蝕底」
一段好既性愛(講緊性愛姐係包括有愛) suppose係兩邊都得益
講到底
吹捧處/非處都不過係想個世界跟佢行
就算有咩理據都係講緊歪理
仲有件咩可汗
鐘意處就保守/聖人
有錯嘅?
要俾你批鬥?
吹捧處問題唔大,反正係少數派
吹捧非處就搞笑了,大多數人都咁做咯,仲吹捧啲乜?
再加埋連登個反人性留言正負評功能,同埋樓主同可汗依啲連衛兵,誓要連登風氣環境變成佢想要嘅,司馬昭之心
你以為理所當然既嘢 出面班人唔係咁諗
會唔會你先係自成一角?
拿 你講到咁遠 我就開始唔認同你
你做老豆 有責任教仔女保護自己
但無權去管佢幾時扑嘢 人地既人生 唔一定要跟你既價值觀而活姐
同食狗一樣,佢地要死攬所謂嘅道德/普世價值/social norm,講到底不過係情義結,唔講以為殺人放火/非禮強姦
你真係好幼稚
自己去做下research 睇下全世界有幾多人因為性生活不和諧而去搵婚姻輔導甚至離婚啦
最簡單,你打開個交友app睇下有幾多人夫人妻出黎搵食啦
性係會令感情升溫,同樣都會令感情降溫
同埋唔好以為結婚一定係真愛,而真愛大曬啦,仲細咩
MK老泥妹未聽過處女黨?
岩呀 姿勢不合咪攞後搞
唔屌過點知岩唔岩
一陣結左婚先知原來唔夾
打後10年就on99食自己
點解會覺得自己控制到
你破處之前有無打電話問左爸爸先?
睇上面啲人喺到嘈,真係笑撚死
咁大個人都唔明白價值觀嘅嘢唔係個個人都一樣
咁你老婆係咪處呀樓豬
男同女都係
係咪對自己body咁有信心先?
男既結完婚發現唔鐘意你既大餅lin
女既結完發現唔鐘意你秒射咁點?
床事對一段關係都好重要
到時先知唔夾你就真係大鳩鑊
華人一直都俾古舊思想困住 為咗達到「社會道德標準」屈就自己一生 係一件好撚蠢既事

首先 覺得婚後俾隻豬老公就一生一世既女人 唔該你唔好咁撚豬
今時今日 離婚幾咁易 要偷食幾咁易 download個app就食到女
唔係諗住用個「處」就困得住個男人呀?
未屌到你個陣 男人一定成隻狗咁乜都就哂你
到屌到之後 就無呢支歌仔唱啦 (我相好多巴打都明我講咩 肯唔肯認就另一回事)

話你知做「處」有咩唔好
1)悶 咩花式都唔撚識 多數死魚
2)緊得滯 除非老公係牙籤仔 否則太緊男人都會痛
3)以為拎住「俾咗個處你」呢個medal就留到個男人係身邊既on9諗法 實情就係「諗多咗」

我支持婚前性行為 但我唔係叫你去濫交
你想同一個人過餘生 數數手指都有幾十年
除咗搵個性格夾 性格好 專一既對象之外
乜你地唔覺得 係床上都要夾架咩?
喂 你成世只可以屌呢條友 一個唔好彩 唔撚夾
你肯定你要犧牲你下半身既幸福去換下半生有個伴?

婚前扑嘢 你先有足夠既時間磨合同溝通 同男/女朋友傾下點做先舒服 點先開心
如果你有fetish 又要睇下對方接唔接受到同你玩
萬一係床上點都唔夾 對方judge鳩你既fetish 你肯定你想成世對住佢?
結咗婚又點 大撚把係屋企得唔到滿足既男女出去偷食 咁又好好?

搵個性格 性生活都夾既人 唔好compromise是但一樣
唔好再俾古人既思想去束縛自己 但記住 唔撚係叫你去濫交 開通唔等於開放
最起碼要計劃緊結婚先去扑
有啲人根本冇打算結婚
純粹拍拖為扑野發洩性慾
咁仲講乜野婚前床上試夾唔夾
連婚都未談唔上 學咩人講婚前試性愛
不過都有一種例外
就係如果兩個都有共識唔傾結婚
咁嘅共識下扑野就冇所謂 反正你情我願
但如果一方想結婚 一方只想拍拖扑野唔想結婚
咁我絕對會建議前者諗清楚後先決定扑唔扑
要幾耐先扑得嘢 每個人心中把尺唔同 但點解set到個道德timeline上喜馬拉雅山
要談婚論嫁先扑得 咁係咪要落咁訂 過咗大禮 俾咗禮金先屌得
如果發現唔夾 call off咪一樣咁撚hurt
早發現梗係好過婚前一刻先發現啦

如果我同你拍撚咗兩年拖 係床上溝通極都夾唔到
可能我一晚要一次 你一個月先肯一次
我點解仲要同你談婚論嫁呀
婚後扑完發現唔夾就要離婚?痴撚線
真愛嘅話,就算唔夾都會試到夾啦
拍拖又好,結婚又好,都係要講互相尊重、遷就

性就係要慢慢採索 先知自己條線去到邊
呢一刻想一個月扑一次
唔等於呢世人都係一個月扑一次嘅

一個一晚要一次
一個一個月先肯一次
咁咪兩個都犧牲下 拎個中間平衡點囉
兩個係都唔同時讓步 咁咪分手囉
根本未夠資格講結婚
我想講 乜唔係知道對方係真愛先會結婚嘅咩
樓主係呢種「唔肯定係咪真愛都去結婚」嘅人?
樓主覺得「真愛係會因為床上唔夾而離婚」?
咁你眼中嘅婚姻都幾兒嬉

佢一開始都有講啦
今時今日 離婚幾咁易 要偷食幾咁易 download個app就食到女

宜家就係越來越多呢啲人 原本唔正常既野都開始習以為常

同埋 樓主根本就表達錯曬晒 如果大部分人都仲係keep住所謂既「社會道德標準」 呢個社會就唔會發展到今時今日咁樣

冇錯 愛同性係需要同時存在
兩個人都要經過拍拖先到結婚咖
咁你地相識嗰陣 難道係為左性?
(唔排除有少部分人係 但並非多數)
首先對方互相有好感
再進一步就係身體接觸啦
每一個人都唔同
好似有人鐘意成日俾人攬住
但係有人就唔鐘意
呢個同成長環境同埋性格都有關係
到左呢一刻 你地對「性」既價值觀已經出現左分歧
咁就要睇下你地既「愛」有幾多
足唔足夠令你為對方去改變
當然 咁好既發展就係大家遷就包容對方
咁你地既「愛」就會慢慢增多啦
相反 就只會折磨大家

其實宜家講緊搵男女朋友/結婚對象
實際上都係想搵到一個同自己價值觀相近個既人 一齊生活

最好就係係曖昧或者啱啱係埋一齊既時候就要同對方講清楚 對「性」既standard係邊
係啱既 咪繼續發展囉
唔啱既 就傾下睇可唔可以你退一步或者佢退一步囉
大家都唔讓步既 我估你地應該會選擇分開喇

總之呢
如果係真愛的話既
係唔會長期令到對方覺得唔開心既
如果有 嗰啲叫做自私
為左個未來嘅老公 犧牲自己對性嘅享受 你地on唔on9 啲呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞