支持婚前性行為唔代表濫

423 回覆
1778 Like 366 Dislike
你信個下好笑
你講結婚定性愛
除咗自己,人其實無咩可以管到
唯一可做嘅,只係教好一套準則俾子女
但佢哋願唔願意守呢套
就在於佢認為教出呢套嘅父母
係咪自己大個想成為嘅人
on9 人地想留個處比老公既就留 男人結果因為咁而偷食都唔會係咩好人
你鐘意就扑野偷食叫雞都好 但唔好將成件事合理化 好似啲潔身自愛想留個處比老公既人係唔岩咁
屌 講咁多
從最實際既角度睇
你同得一個人拍拖
你假設你對佢認真
你就係同佢長遠發展關係 甚至日後結婚
都係要同對方過埋下半世

性呢樣野無疑係一段夫妻關係入面好重要既野
如果婚前無試過夾唔夾
到結左婚先知原來大家接受到既位或者需求唔同
進而雙方都偷食
咁又對段婚姻好?

香港女仔 醒下啦
好好諗下樓主講既野
要開通 唔要開放 唔要濫
你肯比男朋友搞 同時亦令佢覺得你絕對信任佢
可以令感情進一步昇華
我同意某巴打所講:你咁大個人,點解到而家都未明人人價值觀都唔同
真係唔明樓主咁嬲係咪因爲唔開心定先
點解堅持自己價值觀要靠詆毀處女

點解處女一定係死魚
見到呢句我即刻負皮左
即係如果佢係心情平穩既唔會靠攻擊人地自己企高地
你可以話你有你既選擇
你既男友都係同你一樣價值觀咪得囉
你男友得一個,你同佢夾咪夠囉,需要自己逼全世界男人buy你個套咩

我希望樓主明白
出面好多女仔係同你一樣
而好堅持婚後俾處既其實唔多
你真係唔使驚俾人歧視定點 係無可能

但你話處女係死魚 我真係好嬲
你所堅持既 我都支持
但請唔好詆毀我(地)
偷食就肯撚定唔岩架啦
我係男仔都咁話

但而家講緊個個位係當一對男女已經有一段穩定關係
亦視對方為結婚對象既時候
婚前性行為其實唔係一樣咁核突咁可怕既事
無論從實際角度定係從思想理念既角度
欲望大哂咩 咁如果個女人好想要個名牌袋 你比唔起佢 係咪代表佢可以偷食搵第個男人送比佢?
唔該你分清楚 欲望還欲望 需要還需要
你需要解決 如果女仔肯幫你打飛機 咪解決左囉 你都係想扑野 係欲望啫
你因為佢唔肯扑野而分手 你其實都唔係真係咁愛人啫
如果係真心愛對方 都會為對方既底線讓步 慢慢去磨合 一唔夾就偷食 希望你以後戴十頂綠帽啦
不如咁啦,同人拍拖之前傾好晒呢啲算啦,
同返可以夾到自己價值觀個條友就唔使咁煩
啪post好似月經咁密 同人嘈無意思
出面d人唔係同你過世。咁在意其他人做乜
你伴侶同你夾到已經夠啦
上人同人嘈 鬧同自己持相反價值觀既人做咩啊
Bob叔都講過婚前性行為過先知對方夾唔夾
啊滿好波!!
G持
其實係張床度唔夾,真係唔好結婚
身為絲既我表示認同
我先唔想等到我結婚果日先開始接觸性
自問都有需求 拍緊拖既我都覺得另一半識唔識取悅自己好重要
婚前性行為唔代表濫
反而我重視每一段感情
只要係真心相愛 果刻比佢又有咩所謂
哇 真愛都講得出口
呢個世界上到底有幾多真愛
啱呀 女性唔係男人嘅附屬品
根本冇需要為咗取悅男人而專登留住個處
見到隔離Post有個巴打拍咗拖十年都冇得搞
婚後個女又好抗拒 一個月先搞得一次
好一個婚後性行為唔夾嘅例子 睇見都覺得慘
其實成件事好簡單,一段關係中間係有愛嘅,點都會有一日去到有性行為,情到濃時就嚟料嫁啦
有性無愛係解決需要,咁有愛無性係乜,我真係唔知道
不過總有人係真保守,有人係迫自己保守
1,2,3 個point 都戇居, 如果我係老公, 點會為左想玩多啲花式, 同埋驚老婆太緊整痛我而希望佢唔係處 ,
如果有得揀, 一開波緊啲, 一開波係死魚唔識花式有咩所謂,由我黎慢慢調教,
第3個point, 你理得人留唔留得住, 重點係如果佢係處正常點都會更加愛錫佢啦下話?
講埋啲阿媽係女人嘅野出黎誤導人.
之後果啲冇睇, 利申不反對婚前性行為, 純粹唔抵得樓主講野誤導人
老婆個處自己要左,呢啲Bonus 唔係個個會有

人地後生想追求處好合理,但三十幾歲無女仲唸處呢樣野,就過份左。
滿姐唔好顛ok?
其實都幾唔公平
男人可以用處女膜緊唔緊去判斷個女仔係咪處
咁女人可以用乜方法去判斷條仔係咪青頭
除左技術之外都唔知可以點分
真係有個fd因為由細做運動無左個處女膜 但明明人地未有過性行為
個ex同佢分左手之後係咁周圍唱佢係雞
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞