teller真係一份好難做既工

544 回覆
24 Like 7 Dislike
lm

有degree都做teller,佢地做乜咁睇唔開

想當年
有朋友叫我考中銀teller
好 我去考
點個個女人西到
跟住話 一定要揀佢果區 其他區可能無位
最後 當然唔理佢
佢覺得我落佢面
所以無請我

痴線,如果日日返工都咁遠都幾係野

當然 同埋有無degree
分別唔大
起薪多少少姐
teller黎計,最多咪差1千
咁teller or 開户 都係踏腳石啫
你唔係想做sales 無必要係度忍

暫時諗住做一年先轉bank 攞經驗即走
除左同事之外無野留戀 呢間bank太閪

我辭職既話都有啲唔捨得啲同事
間bank西,會唔會同我做一樣bank?

間間都差唔多 呢間特別閪呀

儲夠經驗就要出去闖下啦

但有經驗真係夠?
我目標係30歲前想做到RM , 但我無DEGREE 係咪玩完

唔係
你有數齊牌
話之你小學雞呀,當你神咁拜都得

間間都差唔多 呢間特別閪呀

儲夠經驗就要出去闖下啦

但有經驗真係夠?
我目標係30歲前想做到RM , 但我無DEGREE 係咪玩完

我覺得夠,最緊要做到野姐
西工一份,忙都唔在講,數足全日錢真係悶撚到仆街。但我見恆生啲teller分行妹下妹下咁做,都幾歎
,由得條龍幾長,啲老野頂唔順就會走
點解HSBC d staff 咁閪?著得簡單d 去排卓越/優越理財,佢會叫你排返普通隊,呢條隊唔係俾你排。

你係卓越理財佢都趕你走?鬧柒佢啦,洗同佢客氣 依種情況真係抵鬧。同埋我覺得hsbc啲人做野慢到呢,試過排成個幾鐘隊先開到戶口
西工一份,忙都唔在講,數足全日錢真係悶撚到仆街。但我見恆生啲teller分行妹下妹下咁做,都幾歎

果d廢老廢中成撚人係條隊度起哄,話又慢又小counter, 我地咪又係焗住做快d
咁teller or 開户 都係踏腳石啫
你唔係想做sales 無必要係度忍

我覺得自己好廢 唔做teller又唔知做啲咩好

超悶 覺得自己心態又老左十年咁
Teller 呢個位其實係一個好好嘅磨練 學到好多嘢之餘又俾你見識到香港人可以有幾西
不過磨練完就好走啦 呢個真係一舊踏腳石嚟

香港有好多西人, 但都有好客既

我只可以講係中產最西

果d廢老廢中成撚人係條隊度起哄,話又慢又小counter, 我地咪又係焗住做快d

自問做野好快手 但啲西客唔會識欣賞你

其實細行都要做得快?
日中唔係無咩人咩
後生細仔就做sales la 上rm咪高人工囉
利甲係中銀做過半年teller
而家外資rm

有時要數好多錢,後面啲西客會狂啤住你,暗示佢已經等左好耐,黎到我個窗仲要狂鬧,我心諗你睇唔到我一路數緊錢架咩 我又唔係hea做,正仆街

其實細行都要做得快?
日中唔係無咩人咩

一時時架,有時都會好多人排隊
而家外資rm

其實sales有冇話男仔定女仔著數啲

有時要數好多錢,後面啲西客會狂啤住你,暗示佢已經等左好耐,黎到我個窗仲要狂鬧,我心諗你睇唔到我一路數緊錢架咩 我又唔係hea做,正仆街

轉大行唔使數錢,全用機車錢
而家外資rm

無 睇你口才
而家外資rm

靚仔/靚女就有著數
Teller 呢個位其實係一個好好嘅磨練 學到好多嘢之餘又俾你見識到香港人可以有幾西

咩西人都見過晒,我已經麻木啦

既然麻木你應該冇嘢好呻架喎
而且你都做咗兩年都重覺得辛苦 你都幾捱得

其實可以去睇吓內部招聘 睇吓銀行有咩位啱自己

咩西人都見過晒,我已經麻木啦

既然麻木你應該冇嘢好呻架喎
而且你都做咗兩年都重覺得辛苦 你都幾捱得

其實可以去睇吓內部招聘 睇吓銀行有咩位啱自己

對住西客麻木姐,但其他方面太大壓力啦
我驚內部會多老屎忽
而家外資rm

靚仔/靚女就有著數

樣柒加口才差,我收得皮

靚仔/靚女就有著數

樣柒加口才差,我收得皮

口才練翻黎
大把廢人無數照做rm
而家外資rm

靚仔/靚女就有著數

樣柒加口才差,我收得皮

sales, 其實都係哄師奶客姐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞