teller真係一份好難做既工

544 回覆
24 Like 7 Dislike

絕對唔洗去到勁top 我估每間分行都有一兩個做到

有無28歲先做sales?

我24歲做teller 26歲梗做rm

咁快🙄
做緊Hs
做左兩年teller諗住行operation條路
我嗰到要跑數但跑唔到都冇咩野
因為好驚d人走
做緊Hs
因為好驚d人走

恆生出黎既好受其他行歡迎
做過teller,而家做緊rm
今年24,講真retail 都係屎嚟
一入銀行深似海
做緊Hs
因為好驚d人走

咪制
hs ops 只會越黎越難做,你睇每日出果d email就知
同埋做左2年後有無風聲升你上css未?
Fg做sales劉名
今日射咗波
今日射咗波

Me too
今日射咗波

Me too

Ching hoball
星期一返工是作賤自己

呢個post令我唔敢入行
本身仲好猶豫做唔做
而家一定唔做了

如果你想磨練自己,訓練自己eq既話,你可以試下入行

個感覺好似做咗GBO之後會搵得多錢啲
同埋個名比較大
我而家做緊呢一行冇乜升職機會
頂薪應該去到25k-30k
依家24歲
諗住趁後生俾個機會自己
但聽到份工咁
都係唔做啦

GBO起碼有錢分

做CSO
本身係識人介紹我入去既
果時冇做太多RESEARCH
都知道銀行係大壓力同辛苦
INTERVIEW時已經叫我去考牌
一考到就上GBO
但估唔到人工真係咁差
福利好,人工又唔係高
個個入去個個都搵十幾萬一個月咩

最怕就係入去頂唔順幾個月就出番黎
Fg做sales劉名

fg就做sales?
你之前有返開銀行pt?
你識sell乜?
Fg做sales劉名

fg就做sales?
你之前有返開銀行pt?
你識sell乜?

0銀行經驗 但請左
仲要一個牌都無 3個月要考返哂
當年華仔一句:今時今日咁既服務態度已經唔得
累死幾多人

依個真 幾時都話依個廣告搞死左服務業

所以,,,,墮馬
唔打唔撞 做左兩年幾 part time CSO
依家跳左其他 bank 做 back office

如果你想 26 27 做RM 絕對唔難
最緊要面皮厚 R refer , R 機會

大家加油

grad 嗰陣 reject左 做 GBO
依家 back office 人工都少過 GBO 3,4K
但至少 我依家唔洗比客 比RM 比老細 西我面 , 算準時放六點

大家想要嘅唔同
不過 做 CSO , front line都見識多左
個人無咁毒撚
你班白痴teller乜都唔知
最叻就係抽起d靚number新銀紙

咪傻啦,靚number嚟到我地分行之前一早比人抽起哂啦
屌你老母啦 我上星期返左五日十二個鐘啦
ot無補水補假 正常就日日返十一個鐘
屌你老母啦 我上星期返左五日十二個鐘啦
ot無補水補假 正常就日日返十一個鐘

邊間呀
係咪發鈔銀行其中一間?
teller跳出去可以做啲咩
有冇人畀條明路⋯

U grad
做緊Hs
因為好驚d人走

咪制
hs ops 只會越黎越難做,你睇每日出果d email就知

做左組長再轉行咋諗住
做cso要跑數有精神壓力
但operation都係忙日中姐
不過見d同事做aml嗰d都好辛苦
你班白痴teller乜都唔知
最叻就係抽起d靚number新銀紙

咪傻啦,靚number嚟到我地分行之前一早比人抽起哂啦

一dd銀行啦
我喺大銀行拎過連number100張有張8888

發鈔銀行就可能有,
我呢啲細銀行一早比人抽起哂
做緊Hs
因為好驚d人走

咪制

做左組長再轉行咋諗住

日日都接投訴啦,放工大把野要check
日日都做到想死
做緊Hs
因為好驚d人走

咪制

做左組長再轉行咋諗住

同埋依家有program行,上到組長,1年後都係signing la
好多野no pain no Gain既 努力去做我覺得實有回報既 零售銀行大部份rm其實唔係你想像中咁醒 好多自己賣緊咩都唔知 咩原理咩風險都唔識 如果你覺得你想搵錢 又會投入既 咪繼續落去囉 但如果唔受得猝唔受壓力既 咪走囉
其實講到尾 你係公司唔肯受壓 番到日常生活就會受其他壓力 所以我就寧願公司受壓搵錢好過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞