teller真係一份好難做既工

544 回覆
24 Like 7 Dislike

四個月已經想死

我第一個月已經覺得難頂,但之後唔知點解可以捱到咁耐

八年

我之前有個同事做左4年
升埋supervisor可以做倉
日日OT到爆都係出得25k

CSM做左廿年都好似冇50k

Back office 做AML 唔洗點OT 都有39k
捱左大半年 下個月考牌
但考完又唔知幾時有得升 望見有啲同事齊牌磨左兩年都未升
唔知係老闆唔肯升定點
有時唔係唔肯捱 係家唔想咁遙遙無期
真係做到好灰

我係你就走 一年唔肯升已經好過份
口才好既 做sales啦 又多靚女開戶口識 又人工高又盛咁 齊牌既即郁添 有興搵我 去邊間都識人refer
利申非aa
做左半年cashier 開始唔想做
捱左大半年 下個月考牌
但考完又唔知幾時有得升 望見有啲同事齊牌磨左兩年都未升
唔知係老闆唔肯升定點
有時唔係唔肯捱 係家唔想咁遙遙無期
真係做到好灰

我係你就走 一年唔肯升已經好過份

捱埋bonus再睇下點
其實齊牌係咪好易跳?
巴打做緊咩位?bm?
口才好既 做sales啦 又多靚女開戶口識 又人工高又盛咁 齊牌既即郁添 有興搵我 去邊間都識人refer
利申非aa

口才唔好咁點搞 有靚女咁有冇靚仔

有時會覺得好悶,對住西客又覺得煩
利申非aa

口才唔好咪練咪浸囉

大把人薯仔出去變醒目仔啦

跳左出comfort zone先再算

邊間呀?
平時已經壓力勁大,新年就更大我坐開general ,咩狗屎垃圾都接,冇得sayno,撞正d 廢老問點解未出糧,我叫佢問政府就死屌我話銀行呃錢
跑數幾努力都係追唔到d 做有錢counter 既 但屌你又照屌,根本唔係我唔sale ,係d 客根本冇value.何況我已經d 數 Eg. account credit card 已經係隔離位double 以上,要屌都係屌埋我。
利申非aa

口才唔好咪練咪浸囉

我試過開戶口,但有時都係口窒窒咁,好難改
平時已經壓力勁大,新年就更大我坐開general ,咩狗屎垃圾都接,冇得sayno,撞正d 廢老問點解未出糧,我叫佢問政府就死屌我話銀行呃錢
跑數幾努力都係追唔到d 做有錢counter 既 但屌你又照屌,根本唔係我唔sale ,係d 客根本冇value.何況我已經d 數 Eg. account credit card 已經係隔離位double 以上,要屌都係屌埋我。

睇得出你已經好努力,但你唔試下坐有錢counter?可以輪流坐架姐,我有時都要被迫坐

睇得出你已經好努力,但你唔試下坐有錢counter?可以輪流坐架姐,我有時都要被迫坐

講過啦,話遲d wo,老老豆豆我都放棄 ,坐general 咪盡量搵機會囉
做左半年part time 頂唔順 已辭職

講過啦,話遲d wo,老老豆豆我都放棄 ,坐general 咪盡量搵機會囉

做左一年唔夠已經要我坐有錢counter
而家又唔敢屌我地referral差
怕我地辭職😂

數數手指,計經驗我已經係conuter排第3

做左一年唔夠已經要我坐有錢counter
而家又唔敢屌我地referral差
怕我地辭職😂

數數手指,計經驗我已經係conuter排第3

你話做teller係幾on9既一份工
唯一好嘅係過年同班仆街親戚講自己做銀行之後佢唔會話你冇前途之類囉
但其實係有苦自己知

但係班仆街親戚會叫你幫手唱大量新銀紙呢

之前做緊果時
成磚拎返屋企你地自己搞掂佢
用剩俾返食錢機

親戚唔係傻 一知係teller就知廢

口才唔好咪練咪浸囉

我岩岩做teller個時都係一舊飯 關關難過關關過姐
壓力係大架啦 我都試過個時訓訓下夢遊數銀紙 專左做開戶口又試過好驚聽電話要跟野 做rm又試過發開口夢同人update market
做邊份工都有壓力架啦 唔想受壓咪搵份老min工 出勞力鋪鋪清唔洗戴壓力番屋企囉
留名,做左兩年幾Sales,卒數卒到人都癲

口才唔好咪練咪浸囉

我岩岩做teller個時都係一舊飯 關關難過關關過姐
壓力係大架啦 我都試過個時訓訓下夢遊數銀紙 專左做開戶口又試過好驚聽電話要跟野 做rm又試過發開口夢同人update market
做邊份工都有壓力架啦 唔想受壓咪搵份老min工 出勞力鋪鋪清唔洗戴壓力番屋企囉

點解我覺得你最尾兩句似係責備既語氣 做邊份工都有壓力,但係咪連呻都唔可以呻
我發現依度好多正面teller
之前睇有人話新入職分行經理有7皮定9皮人工.
堅定流
我走個時D經理先得3萬幾
個時仲要轉新制再少D先走.
而家咁高人工咩

邊間咁高 我估我經理應該都係得3,4萬

以我所知
我分行
BM 6皮頭
OM 3皮尾
RM(高級) 4皮頭
CS 兩皮頭至中

以上係老底
就返到公司
唔知今日夠唔夠人
帶望唔洗上counter啦

其實我都想做back office 唔洗對客已經好正

請問Back office有乜位
比較易入

我都想知

同問
好想轉去back office
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞