teller真係一份好難做既工

544 回覆
24 Like 7 Dislike
我做customer service
好多客都好濕鳩
你對佢地有禮貌
佢地都唔會對你有禮貌
仲有好多人打上嚟唔係為咗解決問題
係為咗屌你發泄

西客真係特別多 其實我地都係打份工姐
佢地真係好中意搵人黎出氣
大學畢業冇人請入去見識下拎大銀行個名其實幾好

不過真係好撚辛苦

利申:已走

我冇大學畢業 唔知可以點
係香港返工要直接對客
前世肯定係罪大滔天殺人無數

前世肯定殺人放火
當年華仔一句:今時今日咁既服務態度已經唔得
累死幾多人

依個真 幾時都話依個廣告搞死左服務業

真係痴線 我覺得只係對有禮貌既客先需要有好既服務態度囉
提升你EQ既時候

認真覺得自己eq高左勁多
利申,做緊,想轉可以點

做左幾耐
幾錢人工?

15000以下

Short數做teller洗唔洗自己填數?但聽講自己填數係咪犯法算係做假數

朋友做hs唔可以填

我嗰間唔駛自己填

我都唔洗
其實teller要sell d咩同埋要有咩target 一直都想問

利申back office

我之前果間
一日要5個referral+5隻account+5張credit card
一個月8球fx+10個successful referral

已經坐到上HP counter
仲點撚sell account同credit card呀
Referral又係白痴 個個客都有PRO/RM跟(理論上)
仲refer黎做乜勁
其實黎黎去去都係同一班客做同一樣野
A客黎做TT
B客黎打本票
C客黎入錢
D客黎唱錢
E客黎問數

問題黎啦我淨係知要sell acct
但係點sell
佢黎開就開唔會黎做tt變左開個戶口
同埋基本上係得老人家呀姐入分行
追鬼到咩

啲目標根本痴線
如果唔sell會點

唔會炒人既 不過就會比啲壓力你
好明白
做過一年恆生之後轉去bo
teller真係on9工
2年前also grad做左大概3個月頂唔順resign
老實講真係幾大壓力,好多野都唔識,又要答個客問題,香港客又係極品黎 放工之後都攰。都試過有時訓覺訓得唔係幾好。一齊training既同事好多都走哂
真係狗都唔做壓力又大搞到身體差左好多
申利:己辭
有無諗過轉銀行?
認真,我呢度算hea又唔駛交referral

係大bank定細bank?
洗唔洗sell信用卡 我仲未諗轉行定做返其他bank好

細bank,係聽到個名都唔想做嗰隻
信用卡開戶口嗰陣開口問吓就得,唔駛referral
調去做poly hang seng teller得唔得 我見都唔多忙
林思齊你做嗰間bank有無雙糧同bonus?
如有除返開有幾錢一個月?
調去做poly hang seng teller得唔得 我見都唔多忙

Poly一定會瘋狂幫學生開戶口同申請信用卡,
然後學期尾就瘋狂close account,
仲有你預咗講普通話同廣東話嘅比例係8:2
利申做過bu
好明白

你又係teller?
做過一年恆生之後轉去bo
teller真係on9工

做到隻狗咁
有無諗過轉銀行?
認真,我呢度算hea又唔駛交referral

係大bank定細bank?
洗唔洗sell信用卡 我仲未諗轉行定做返其他bank好

細bank,係聽到個名都唔想做嗰隻
信用卡開戶口嗰陣開口問吓就得,唔駛referral

人工如何?馬資?定港資?
2年前also grad做左大概3個月頂唔順resign
老實講真係幾大壓力,好多野都唔識,又要答個客問題,香港客又係極品黎 放工之後都攰。都試過有時訓覺訓得唔係幾好。一齊training既同事好多都走哂

我以前做新人好多野都唔熟,啲西客好中意問埋啲on9問題,答完佢又黎質疑我,大佬我teller黎架咋 咁玩我

Poly一定會瘋狂幫學生開戶口同申請信用卡,
然後學期尾就瘋狂close account,
仲有你預咗講普通話同廣東話嘅比例係8:2
利申做過bu

Close ac 燒到仆街,你慢,成條龍D仆街客黑面望住你
做銀行前線都係要望住sales位 搵快錢 搵完儲完再諗想做咩 唔好留係櫃台多過年半 好浪費時間
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞