teller真係一份好難做既工

544 回覆
24 Like 7 Dislike

Back office呢

back office 好悶

Teller其實都有啲悶

我冗員坐成日
想問 如果fg 齊牌 入銀行 可唔可以直接做sales定點都要浸過teller哩個位先得
同埋成日聽人講夠數就升得 所謂夠數姐係點 有冇過來人可以講黎聽下 參考下
tks

直接sales有d難度
岩岩in完大貓cso

佢講多過我講,都唔知叫唔叫interview

你有無做過teller? 通常都係full time 轉part time. 好少會請個咩都唔識

我就係乜都唔識 走左去做pt teller
老實講我都唔知點解佢會

巴打點apply?

個陣我係jobsdb搵
見到請pt Teller
抱住試下既心情去send email apply
結果真係比Hr 叫去面試
之後就得左

而家我做個間應該轉左方法apply
至於我做邊間呢...件制服紅色
長期唔夠人手又cut cost

搵ft teller apply 又冇回音

巴打點apply?

個陣我係jobsdb搵
之後就得左

你搵邊間呀?

巴打點apply?

個陣我係jobsdb搵
之後就得左

你搵邊間呀?

係jobdb見到 東亞
岩岩in完大貓cso

佢講多過我講,都唔知叫唔叫interview

問左啲咩 好似咁多人都in大貓咁既

你搵邊間呀?

係jobdb見到 東亞

咪做東亞啦,我啲fd做咗十年或以上都頂唔順走哂啦
有冇人知Citibank teller多唔多referral 同埋福利點
有冇人知Citibank teller多唔多referral 同埋福利點

我幾年前做嗰陣,
Teller係完全唔需要交referral架。
福利咪一般medical嗰啲,記得一入去都有15日annual leave.
有無巴打開tg 群組一起傾
想知外判網上理財服務大使做咩 識人請pt
想知外判網上理財服務大使做咩 識人請pt

可唔可以請埋我 巴打
文員 同 teller 係咪唔好做teller 好?
Teller 其實前途都係麻麻地
其實d客閪我都覺得算 如果d同事閪先大問題
有冇多啲人講中x
想星期五去in
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞