teller真係一份好難做既工

544 回覆
24 Like 7 Dislike
只係想訴下苦
又要sell野,又要服務好,間唔中又要對住啲西客,工作量又大 壓力大到呢,自從返左依份之後瘦左唔少,晚晚訓覺都係半夜醒一醒(唔知有冇直接關係),有時仲發夢發到返工既野

人工又唔係話高,都唔知咁辛苦為乜 雖然同事同老細對我幾好,但我真係頂唔順,想拎完花紅就辭職
只係想訴下苦
又要sell野,又要服務好,間唔中又要對住啲西客,工作量又大 壓力大到呢,自從返左依份之後瘦左唔少,晚晚訓覺都係半夜醒一醒(唔知有冇直接關係),有時仲發夢發到返工既野

人工又唔係話高,都唔知咁辛苦為乜 雖然同事同老細對我幾好,但我真係頂唔順,想拎完花紅就辭職

轉工啦做服務業重要directly對客真係狗都不屌
我就嚟出bonus喇,
諗住出完就
去做sales
只係想訴下苦

轉工啦做服務業重要directly對客真係狗都不屌

真係狗都唔屌,唔係為bonus一早走左
我就嚟出bonus喇,
諗住出完就

我都等出完bonus就 但要等多兩個月
去做sales

一樣狗都唔屌
只係想訴下苦

呢排cny分行早左開門天都未光起身過海
唯一好處係時間過得快同落閘之後同同事鳩up
我都有幾次發夢short數
只係想訴下苦

做過一年,由頭忙到尾,重要做refer
畢業做過一年,辛苦到仆街
去做sales

一樣狗都唔屌

做唔黎渣?
TEller 邊有出頭
一收工已經攰到衝番屋企訓教 無精神做其他野
真係好撚on9
利申:part time only
去做sales

一樣狗都唔屌

做唔黎渣?
TEller 邊有出頭

我估樓主未夠班做其他工先做teller
樓主幾歲
只係想訴下苦

做過一年,由頭忙到尾,重要做refer

咁辛苦為乜
畢業做過一年,辛苦到仆街

的確係,又辛苦又受氣
一收工已經攰到衝番屋企訓教 無精神做其他野
真係好撚on9
利申:part time only

同你一樣,覺得自己長期都勁大壓力
去做sales

一樣狗都唔屌

做唔黎渣?
TEller 邊有出頭

自問真係做唔黎
我sell野唔叻,學歷又唔高
冇諗過出頭,搵到一份唔太辛苦既工已經滿足
見到啲sales又大壓力又辛苦,我真係做唔到
一畢業已經做teller,我已經好想轉行
樓主幾歲

就24
其實分行個個位都好難做
仲要兩個星期都番6日
過埋年攞利是先啦
有無諗過轉銀行?
認真,我呢度算hea又唔駛交referral
我做customer service
好多客都好濕鳩
你對佢地有禮貌
佢地都唔會對你有禮貌
仲有好多人打上嚟唔係為咗解決問題
係為咗屌你發泄
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞